Meditaţii gratuite în şcoli. Cîmpeanu: Este absolut obligatoriu să facem acest lucru
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Max Fischer - Pexels
Foto: Max Fischer - Pexels
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat un program prin care elevii vor putea beneficia de ore de meditaţii gratuite în şcoli. 

„Un alt plan: suntem în negocieri cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Vrem să continuăm programul de ore de recuperare, programul naţional de ore remediale pe întreg parcursul anului şcolar 2021-2022. Pentru asta avem nevoie de resurse pentru plata profesorilor. Este absolut obligatoriu să continuăm acest proces de recuperare, ştiut fiind că - am responsabilitatea unui ministru – chiar şi aşa, derulându-se mult mai bine la anul decât s-a derulat anul acesta, nu vor putea fi recuperate toate pierderile prin acest program naţional”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la DC News.

„Practic veţi acorda meditaţii gratuite în şcoală şi pentru asta aveţi nevoie de bani suplimentari ca să plătiţi profesorii. Înţeleg că e un sistem care se aplică şi în alte state europene”, a punctat Bogdan Chirieac.

„Acesta trebuie să fie coroborat cu o altă componentă, pentru că pierderile nu au fost doar în plan educaţional. Pierderi au fost şi în plan social, tulburări comportamentale, vedem din ce în ce mai frecvent. Şi atunci, un alt proiect este cel prin care dorim să angajăm, pe o perioadă de 24 de luni, un număr de o mie de consilieri care să fie capabili să acorde asistenţă psihopedagogică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

VIDEO: 

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit, la DCNewsTV, ce subiecte se află pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în contextul pandemiei și noului an școlar.  Ministrul Educației a mai fost întrebat, în cadrul interviului acordat DCNewsTV, dacă vor fi anumite interdicții pentru personalul care lucrează în școli și care nu e vaccinat împotriva infecției cu SARS-CoV-2. 

„În momentul de față, pe masa discuțiilor dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății se află măsura testării, în cazul în care prezintă simptome specifice. Acesta este stadiul acum”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul adăugând că discuțiile sunt în desfășurare. 

„Deciziile diferă de la stat la stat. Sunt state în care se discută de o testare periodică a personalului din școli”, a mai explicat ministrul Educației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel