Medicul român acuzat de dublă crimă în Ungaria, reținut în Cluj
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: specialarad.ro
Foto: specialarad.ro
Medicul Dan Stamatiu, în vârstă de 54 de ani, este suspect că a ucis doi oameni, soț și soție, în locuința lor din Nyiregyhaza, Ungaria. Românul, dat în urmărire în Ungaria a fost prins și reținut  în Cluj-Napoca.

Dan Stamatiu a fost adus, joi seara,  la Curtea de Apel Cluj, unde a fost reținut. Acesta va ajunge în fața unui magistrat în vederea executării mandatului european de arestare, emis de unguri.

Potrivit, www.szon.hu, un vecin a declarat pentru un post de televiziune din Nyiregyhaza că atacatorul ar fi venit pe bicicletă la casa acestora și nu cu mașina cum s-a zis inițial. A dat buzna în locuință, a împușcat-o pe femeie în cap, iar apoi pe soț și a fugit. Acesta spune că la început când a auzit împușcăturile nu și-a dat seama ce se întâmplă, dar s-a întors spre casa vecinilor și a văzut-o pe fetiță alergând spre el. „Nu am avut telefonul la mine şi am fugit în casă după el, apoi am intrat în locuința celor doi soţi. Femeia era căzută pe jos, iar soţul ei, în pat, într-o baltă de sânge. El era încă în viaţă şi mi-a cerut un pahar cu apă", a explicat omul.În plus, acesta a mai povestit că soțul femeii i-a spus numele atacatorului și cum a procedat. „Mi-a spus că acesta i-a pus pus pistolul la cap şi a strigat: O să mori!".

Anchetatorii din Ungaria spun că medicul români i-a executat pe cei doi soți. I-a împușcat de la geam, în timp ce în casă erau și cei doi copii ai lor, gemeni, în vârstă de 7 ani, fără ca aceștia să fie răniți.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, a murit pe loc, în timp ce bărbatul de 49 de ani a fost dus la spital cu răni grave, însă medicii nu au reușit să mai facă nimic pentru el, declarându-i în cele din urmă decesul.

Medicul român, tatăl a mai mulți copii, este originar din Oradea și lucra ca pneumolog șef de la Spitalul Elisabeta din orașul Sátoraljaújhely. Potrivit presei maghiare, nu se știe cu exactitate motivul crimei, însă se pare că femeia lucra la același spital cu medicul, sau i-ar fi fost pacientă și acesta ar fi fost îndrăgostit de ea.

Pentru că victima l-ar fi refuzat în mod repetat, el nu a putut să accepte acest lucru și ar fi decis să o ucidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel