Medicul Rădulescu, criticat după un mesaj: Am zis că președintele...
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vasi Rădulescu
Vasi Rădulescu
Vasi Rădulescu, medic și autorul cărții "Dragă inimă", a primit critici în mediul online după ce a scris un mesaj prin care și-a spus un „of”.

„Am făcut astăzi marea imprudență de a-mi spune un of. Am scris în viteză, cum fac de obicei, un text pe care l-am publicat și l-am considerat clar: despre cum în proiectele oficialilor, astea prezentate pompos, n-am fost și eu întrebat până acum „bă, da' tu ce părere ai?" Adică un soi de consultanță, moca din partea mea, pe partea de educație, că mă preocupă asta de niște ani buni. Am zis și că președintele Iohannis nu m-a invitat la prelegerea lui cu România Educată; era firește un fel de a spune, că nu aveam eu pretenția să mă cheme direct președintele țării, e la mintea cocoșului, nu există în protocol, trebuie să se ocupe cineva din echipă. Strigătul meu era firește simbolic mai degrabă, dar atât mi-a trebuit”, și-a început astfel Vasi Rădulescu mesajul publicat marți pe Facebook.

„Au apărut criticii de rit nou. Câteva persoane, să nu generalizez, care au zis „lămurește-ne și pe noi, ce-ai făcut tu până acum?" sau „ai scris o carte, ai o pseudo-celebritate de 15 min pe Facebook și vrei să te cheme președintele la el..." sau „celebritatea de pe Facebook anulează simțul ridicolului" cred că asta e critica, dar nu e critică, ci răutate, invidie, ură. Nu poți să comentezi așa și apoi să spui că eu nu accept păreri contrare. Nu poți să mă iei peste picior, nu mai zic de per tu, și să sari ca ars dacă îți dau replica.

Observ și o chestiune apăsătoare: unii care zic că sunt un doctoraș habarnist, că sunt tânăr, că n-am experiență și nu-s demn de respect. Respectul nu ține de vârstă, oameni buni. Nu respecți un om pentru că are 60 de ani și nu 33 de ani. E o prostie. Dacă veți continua să perorați cu asta, eu voi înțelege suficient de mult despre poziția actuală a țării noastre.

Dacă veți bate moneda pe faptul că eu sunt un biet tip cu stimă de sine exagerată și căruia i s-a urcat celebritatea la cap, ignorând implicarea mea în numeroase proiecte, cauze, cărți și mai ales principiile mele solide de viață, îmi veți arăta pripita judecată de valoare și subita etichetare fără noimă, alte două atribute nocive ale poporului. Înainte să mă ataci extins, asigură-te că știi cine sunt și ce-am făcut până acum.

Suntem aici, într-o lejeritate a comentariilor, într-o luare peste picior continuă, în atacuri furibunde când cineva își spune niște gânduri și se așteaptă ca ceilalți să aprindă niște neuroni și să vadă puțin the big picture, nu mot a mot”, a precizat Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel