Medicul Monica Pop, avertisment privind operația de cataractă
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Monica Pop
Sursă foto: Facebook Monica Pop
Medicul Monica Pop atrage atenția privind operația de cataractă. 

Cataracta este o afecțiune oftalmologică caracterizată prin opacifierea cristalinului, adică a lentilei ochiului, cu rol de a focaliza imaginea la nivelul retinei. Această boală apare indiferent de vârstă și poate fi congenitală, traumatică, indusă de medicamente, dar cel mai adesea este o boală a bătrâneții, ce apare preponderant la persoanele trecute de 60 de ani.

Medicul Monica Pop are un avertisment privind operația de cataractă.

„Tratamentul cataractei este in principiu cel chirurgical. Intervenția NU e nicio urgență în marea majoritate a cazurilor, deși sunt unii colegi care le spun uneori pacienților cu totul altceva, iar rațiunea e clară. Îmi pare rău dar sunt și asemenea medici.

Medicii performanți, cu rezultate bune, au programări mai lungi, dar merita categoric așteptarea. Repet, operația de cataractă nu e urgență. Poate fi, dar rar.

La spitalele de stat, pacientul asigurat cumpără doar cristalinul: 1000-1500 de lei. Nici atât nu e puțin, dar e incomparabil.

Am scris această postare pentru că este vorba de o afecțiune foarte frecventă și pentru că un pensionar a făcut la TV solicitare de strângere de fonduri pentru o operație de cataractă, pentru care, spune el, i s-au cerut 8000 de lei! E posibil, în privat, dar e și imoral și inadmisibil. De ce a mers domnul respectiv în privat? Daca din motiv de grabă, e o mare greșeală. Oriunde ar fi, suma e foarte mare! Medicii buni au programări la fel, și la stat și în privat.

După operație, daca e reușită și nu sunt și alte afecțiuni ale ochiului, vederea trebuie să fie foarte bună imediat, de a 2-a zi. Gândiți-va bine și aveți mare grijă la alegerea medicului operator. Nu vă grăbiți, nu aveți motiv. Vă interesați întâi și abia după aceea efectuați programarea.

Nu uitați: medicul specialist de stat, ca și cel de familie, e obligat prin lege să vă dea trimitere acolo unde vreți dvs, nu au voie sa vă impună nimic, nici să mergeți la ei și nici unde vor ei sa vă trimită. Dvs alegeți! Ei trebuie să scrie doar “oftalmologie””, a scris medicul Monica Pop pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel