Medicul lui Biden: Președintele este sănătos și viguros. Este apt să își îndeplinească cu succes îndatoririle
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Potrivit medicului președintelui SUA, Joe Biden este în continuare „sănătos” și „viguros” și își poate exercita funcția pe care o deține.

Președintele Joe Biden rămâne „sănătos” și „viguros”, a declarat joi medicul său, după o analiză de rutină, și este „apt să își îndeplinească cu succes îndatoririle președinției”, conform CNN.

Examenul fizic, care a avut loc în cursul zilei la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, a dus la extirparea unei mici leziuni de pe pieptul lui Biden pentru o biopsie, ale cărei rezultate sunt încă în așteptare.

Alte examinări ale capului, urechilor, ochilor, nasului și gâtului președintelui au fost normale. Un examen neurologic „extrem de detaliat” nu a găsit niciun rezultat care să fie în concordanță cu accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă sau boala Parkinson.

Biden încă se confruntă cu un „mers rigid”, se spune în raport, și i s-au prescris orteze personalizate pentru ai ajuta picioarele. El continuă să se antreneze cinci zile pe săptămână și prescripția de lentile de contact a fost actualizată.

Raportul doctorului Kevin O’Connor este probabil ultima actualizare a sănătății înainte ca Biden să anunțe că va candida din nou, undeva în cursul lunilor viitoare.

SARS-CoV-2, cea mai mare problemă cu care s-a confruntat Biden în ultimul an

O’Connor a spus că cel mai notabil eveniment de sănătate pentru Biden din ultimul an a fost lupta lui cu SARS-CoV-2, din timpul verii. Medicul a mai precizat că nivelurile de oxigen din sânge ale lui Biden nu au scăzut sub 97% și că semnele sale vitale au rămas normale pe tot parcursul bolii.

Potrivit raportului de sănătate, Biden nu a experimentat niciun simptom de lungă durată asociat cu infecția cu SARS-CoV-2.

În plus, președintele este tratat pentru fibrilație atrială non-valvulară sau AFib – bătăi neregulate ale inimii, dar O’Connor a spus că Biden nu prezintă simptome.

Totuși, președintele se confruntă cu „simptome ocazionale de reflux gastroesofagian”. O'Connor a spus că aceste simptome sunt exacerbate la scurt timp după mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel