Medicul Leon Dănăilă, operație amânată la Spitalul Foișor. Durerile devin insuportabile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Medicul neurochirurg Leon Dănăilă era programat pentru o operaţie la Spitalul Foişor, înainte că unitatea medicală să fie transformată în spital suport COVID.

Medicul Leon Dănăilă se confruntă cu dureri foarte mari cauzate de o coxartroză pe care a dus-o pe picioare cât a putut. În ultima vreme, fusese la o consultaţie şi era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba despre o protezare.

După ce Foişorul a fost evacuat pentru se transforma în spital suport COVID, medicul a fost nevoit să îşi amâne operaţia, potrivit Antena 3. Din spusele apropiaţilor săi, durerile ar fi din ce în ce mai mari.  Momentan, Leon Dănăilă nu a vrut să vorbească despre situația în care se află.

Zeci de pacienți au fost evacuați, vineri, 9 aprilie, din Spitalul de Ortopedie "Foișor", din Capitală. O parte dintre pacienți au fost nevoiți să își cheme rudele pentru a fi luați acasă, iar alți pacienți au fost transportați la alte spitale. Sunt pacienți care suferiseră intervenții cu doar câteva ore înainte. 

Vezi și: Emanuel Ungureanu (USR): Spitalul Foișor se va redeschide în câteva zile

Ce spunea Ministerul Sănătății după evacuarea cu scandal a spitalului

"Spitalul Foișor a fost informat vineri dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate", arăta Ministerul Sănătății, la momentul respectiv, fiind aflat sub condcerea lui Vlad Voiculescu.

"Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri. Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI - și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie", mai transmitea atunci Ministerul Sănătății.

În Spitalul de Ortopedie Foișor erau internați 105 pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel