Medicul Cătălin Denciu, eroul de la ATI Piatra Neamţ, paşi mari spre recuperare completă. "Pot deja să merg cu bicicleta"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 Martie, 08:02
Sursa: Facebook
Dr. Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamţ care a intrat în flăcări pentru a salva cât mai mulţi pacienţi din incendiul izbucnit la secţia ATI, face paşi mari spre o recuperare completă. 

Medicul român Catalin Denciu este internat la Spitalul Militar Regina Astrid din noiembrie 2020. Se uită înapoi la șederea sa ca pacient în spital înainte de a fi transferat la spitalul Saint-Luc, unde începe următoarea fază a reabilitării sale.

VEZI ŞI Cine e MEDICUL EROU care și-a riscat propria viață pentru a salva un pacient

"Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă”, spune el. „Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie . Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat medicul, conform Beldefnews

Soţia medicului este şi ea în Belgia, unde învaţă tot ce trebuie pentru a se putea îngriji de recuperarea sa după ce Cătălin Denciu va fi externat. 

AICI PUTEŢI VEDEA O GALERIE FOTO CU MEDICUL EROU CĂTĂLIN DENCIU. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro