Data publicării:

Medicul Anca Hâncu desființează dietele minune. Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a slăbi dacă vrei să mănânci fructe / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dr. Anca Hâncu, medic generalist, doctor în științe medicale, nutriționist și coordonator al Centrului de Medicina Stilului de viață, a fost invitată la emisiunea „Pastila de Frumusețe", de pe DC News și Spectacola, unde a vorbit despre consumul de fructe. 

Invitata Andreei Cercel, Dr. Anca Hâncu, a vorbit despre cantitatea de fructe pe care trebuie să o consumăm zilnic, despre orele până la care le putem consuma și a povestit de ce nu recomandă sucurile de fructe. 

„Există o anumită oră după care nu mai recomandați să se mai consume fructe? Foarte mulți oameni merg pe premisa că sunt fructe și pot fi mâncate oricând.", a spus Andreea Cercel.

„În principiu, ar fi recomandat ca după ora 19:00, 20:00, sau cu două ore înainte de culcare să nu mai mâncăm. În ceea ce privește fructele, recomandarea mea este să fie la gustare un fruct, între mese, practic la ora 16:00, 17:00, cam atunci mai mâncăm un fruct, sau dimineața la mic dejun.”, a spus Dr. Anca Hâncu. 

„Auzim peste tot idei minune, diete minute, fructele minune care te ajută să slăbești mai repede. Există așa ceva?", a întrebat Andreea Cercel. 

„Există niște alimente care se presupune că pentru digestia lor ar trebui să cheltuim mai mult decât ne aduc ca și calorie. De aici ar face parte grapefruit, kiwi și castravetele pentru că au tare puține calorii și sunt foarte utile, dar le combinăm într-o alimentație  sănătoasă pentru că dacă noi mâncăm numai fructe câteva zile, aducem un exces de fructoză de care corpul nu are nevoie, nu știe ce să facă cu ea, o transforma în grăsime și o depune pe ficat. Noi avem nevoie în fiecare zi și de proteine și de lipide. Așa că nu ne ajută să mâncăm numai fructe, faimoasele detoxifieri.”, a spus Dr. Anca Hâncu. 

Detoxifierea cu sucuri

„Eu ca nutriționist, și ca toți nutriționiștii, de obicei, spunem că fructele trebuie să le mâncăm, nu să le bem. Mai facem câte o excepție, mai bem câte un fresh, câte un suc, dar să nu fie metoda noastră zilnică de a aborda fructele.”, a spus Dr. Anca Hâncu. 

Medicul recomandă apă cu felii de fructe

„N-am spus apă cu suc de fructe pentru că deja este prea mult suc. Dacă tot bem limonade, ne aducem câteva fructe și e mult prea mult. După aceea cu pepene, caise, cireșe, facem mult prea multe fructe. Punem o felie de fruct ca să-i dea aromă.", a spus Dr. Anca Hâncu. 

„Aici intră și apa cu zeamă de lămâie?", a întrebat Andreea Cercel. 

„Da. În momentul în care punem zeamă de lămâie în mai multe limonade pe care le bem zilnic, este ca și  cum bem suc de fructe. Nu are atât de multe glucide ca și sucul de portocale, dar tot trebuie să avem grijă. Ne aduce multă vitamina C, deci putem să bem, dar să nu exagerăm.", a spus Dr. Anca Hâncu la emisiunea „Pastila de Frumusețe", de pe DC News și Spectacola. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel