Medicii sunt revoltați după ce un renumit ginecolog a fost acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Medicii sunt revoltați, după ce un renumit ginecolog a fost acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi, acesta nefăcând altceva decât să respecte procedurile pas cu pas.

Medicul ginecolog Florian Robe, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, care se ocupă de caz, Florin Robe este acuzat că ar fi lăsat copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

Medicii cu care am discutat ne-au spus, pe surse, că au fost șocați de turnura care a luat-o acest caz, din moment ce ginecologul a respectat normele și, în niciun caz, nu omora el feți rezultați din avorturi spontane.

Situația stă în felul următor: O femeie a făcut avort spontan și a ajuns la spital. Avortonul a fost scos, nu avea semne vitale, i-au legat cordonul ombilical și l-au așezat într-o „tăviță”, adică într-un dispozitiv special pentru acest lucru. Mai mulți specialiști au consemnat, conform procedurilor în vigoare, că avortonul nu are semne vitale.

În acest caz, s-ar fi încălcat procedura dacă fătul ar fi fost dus la neonatologie pentru a fi pus la incubator. Vorbim despre un avorton de sub 25 săptămâni, fără semne vitale. A fost pus într-un dispozitiv până urma să i se facă anatomia patologică. După câteva ore, o asistentă a observat că fătul are mișcări de respirație, iar în secunda doi a fost dus la neonatologie. Copilul a supraviețuit, iar astăzi are trei ani.

Fătul avea respirație prin diafragmă, nu prin torace, motiv pentru care nu s-au văzut mișcările extrem de slabe de respirație. Medicul a respectat întocmai procedurile în vigoare, în niciun caz nu a vrut să-l omoare. Astfel de cazuri sunt excepționale și sunt destul de greu de depistat, mai ales că vorbim de un avort spontan.

Avocatul spune că micuțul are acum un handicap auditiv, dar cauza este imposibil de dovedit științific, adică dacă are probleme pentru că s-a născut prematur, dintr-un avort spontan, sau pentru că nu a fost ținut la incubator cu cinci ore mai devreme. Totuși, incubatorul nu repară zona auditivă a feților, ci le oferă căldură și mai mult oxigen. Cel mai probabil, copilul are probleme auditive pentru că s-a născut prematur. A lega deficitul auditiv de faptul că nu a fost ținut cu cinci ore mai devreme la incubator, când urechea se formează în câteva luni de sarcină, pare cel puțin ciudat.

Acum, ginecologul este pus la zid și tratat ca un „criminal”, deși nu a făcut altceva decât să respecte procedurile. În niciun caz nu a lăsat copilul să moară, a făcut exact ce ar fi făcut oricare alt medic într-o situație de acest fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel