Medicii români ”pleacă cu miile din țară sau sunt sufocați în interior”. Ungureanu: În orice țară civilizată, sunt bogați, sunt o mină de aur
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto freepik.com
foto freepik.com
Emanuel Ungureanu, deputat USR, a fost invitatul Oanei Stănciulescu la #Rezist. 

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a vorbit în cadrul emisiunii #Rezist despre motivele pentru care medicii aleg să plece din România peste hotare.

"Pleacă cu miile din țară sau sunt sufocați în interior. Ei nu reușesc să supraviețuiască în corul acesta de mediocri care îl pupă în f*nd pe șef pentru poziție, pentru bani, pentru acces la sală, pentru ceva", a opinat Emanuel Ungureanu la DC News.

"Deci faptul că pleacă medicii, nu pleacă doar din cauza salariului, care să recunoaștem că a crescut. Ei pleacă din cauza condițiilor și a acestui sistem care nu le permite să avanseze?", l-a întrebat Oana Stănciulescu.

"Din cauza Cîrstoilor, deci pleacă în principal din cauza acestor profesori care stau în puncte nodale în sistem și nu lasă să crească în jurul lor pe nimeni", a mai spus Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu: Societatea trebuie să se strângă în jurul medicilor și în jurul elitelor

"În orice țară civilizată, medicii sunt bogați, medicii sunt o mină de aur. Ei trebuie să fie protejați, să fie susținuți, trebuie să fie iubiți, trebuie să fie apreciați. Societatea trebuie să se strângă în jurul medicilor și în jurul elitelor, dar nu a pseudo-elitelor pentru că oamenii ăștia care și-au construit cariere universitare au o bază de nisip.

Sunt oameni care au în spate securiști, nași care s-ar putea să fie din zona politicului, și au ars etape. Dacă vă uitați la toți acești profesori universitari, majoritatea dintre ei au ars etape, și-au făcut specializarea cu adeverințe, cu doi ani înainte decât alții, au ajuns manageri de spital numiți de către un politician care le era dator pentru că le-a operat nașul sau finul, vărul, amanta. Oamenii ăștia nu ajung pe un sistem meritocrat și nu au un fundament extraordinar de important - moralitatea", a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel