Data actualizării:
Data publicării:

Medicii din Timișoara, despre oamenii internați după deratizare: La analize se constata cu totul altceva

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Reprezentanții Spitalului din Timișoara au declarat, marți, că, după dezinsecție, 38 de persoane cu simptome care indicau o posibilă intoxicație s-au prezentat la spital. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timiș, în ultimele zile foarte multe persoane au apelat Serviciul de Ambulanță și unitățile medicale, începând cu ziua de sâmbătă. „Ținând cont de aceste fenomene, colegii de la unitatea de primiri urgențe au înștiințat imediat Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș că este o problemă care riscă să se generalizeze și punctul de plecare este legat de acel imobil", au declarat reprezentanții spitalului.

Aceștia au precizat că, începând din acel moment, 38 de persoane au fost consultate la UPU, iar zece persoane au rămas internate, una dintre acestea plecând din spital, ulterior.

„Din acel moment, deci după ce s-a declarat decesul tinerei femei și internarea soțului, pe parcursul întregii zile până noaptea târziu au fost efectuate un număr de 38 de fișe la prezentare a pacienților la unitatea de primiri urgențe aceștia au fost investigați, au fost analizați, au fost urmăriți, au fost diagnosticați, astfel încât să fim siguri despre starea lor de sănătate. În urma consultărilor și analizelor efectuate s-a decis internarea a zece din acești pacienți, ulterior, pe parcursul nopții și al dimineții un pacient a părăsit unitatea medicală", au declarat reprezentanții spitalului.

Medicii au explicat că erau pacienți cu care „stăteai de vorbă, îi consultai și starea lor de sănătate era absolut în regulă, dar în momentul în care soseau analizele de laborator se constata cu totul și cu totul altceva, în special numărul de leucocite și trombocite era mult sub valoarea normală", motiv pentru care s-a recomandat acelor pacienți să rămână în continuare internați în spital.

„Pe parcursul nopții și al dimineții starea lor de sănătate nu s-a agravat, au început metodele de tratament, ei sunt acum stabili, sunt în continuă monitorizare, iar analizele efectuate în permanență de către colegii de pe secție, unde sunt internați acești pacienți, relevă o îmbunătățire a analizelor de laborator, astfel încât acestea tind să revină spre normal", au precizat medicii.

Potrivit acestora, în prezent sunt internați în Spitalul Județean din Timișoara nouă pacienți provenind din acel bloc, iar ei vor rămâne sub supraveghere medicală șase zile.

„În urma discuțiilor purtate de către medicii de la unitatea de primiri urgențe, a medicilor de la terapie intensivă și a numeroaselor consultări efectuate cu medici de specialitate din România și din străinătate s-a ajuns la concluzia că vom recomanda acestor pacienți, în speranța că starea lor nu se va înrăutăți și analizele se vor normaliza, să rămână în continuare în spital până la un număr de șase zile, timp în care substanța poate să acționeze. În momentul în care am depășit cele șase zile pericolul scade și pacienții vor putea fi externalizați", au declarat reprezentanții spitalului din Timișoara, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel