Medicii de familie, ignorați și de taximetriști. Alexiu, AMFBI: Suntem o struțocămilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov (AMFBI), a vorbit de problemele de care se lovește în această perioadă dificilă, în care medicii sunt în linia întâi.

Sandra Alexiu a relatat la un post Tv că medicii de familie nu au nici acum echipamente de protecție și nici nu au la cine să ceară ajutor:

”Noi, medicii de familie, ne lovim de un zid. Spre exemplu, astăzi nu a mers sistemul informatic. Nu am putut să dăm rețete online, ceea ce ne-a îngreunat activitatea și a trebuit să amânăm niște pacienți să vină când va merge.

Din păcate, pentru sistemul nostru de sănătate, medicii de familie sunt un fel de struțocămilă. Nu suntem nici bugetari, nu suntem nici de utilitate publică, dar lucrăm în sistemul public. Prin Legea 95, suntem privați. Presupun că asta este o foarte mare piedică pentru guvernanți, care nu reușesc să ne ia în calcul nicicum cu administrarea de materiale sanitare, dezinfectanți, măști, mănuși, tocmai pentru că suntem privați. Cică trebuie să ni le cumpărăm. De unde să le cumpărăm? Nu există nicăieri în depozite. Toate comenzile noastre sunt în pending.

Suntem așa de struțocămilă, că nici măcar taximetriștii nu ne iau în seamă. Toate ofertele din aceste zile se referă la medicii de spital. Pe noi nu ne duce nimeni la serviciu, trebuie să mergem cu transportul în comun”, a declarat șefa AMFBI, Sandra Alexiu, la Realitatea Plus, joi seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel