Medicii de familie cer DEMITEREA urgentă a consilierului premierului Ludovic Orban. "Declarație cinică și iresponsabilă"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicii de familie solicită demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită „demiterea urgentă” a lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut, scrie Digi24.ro. Potrivit medicilor de familie, Guran ar fi făcut o declarație controversată despre medici.

Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (...) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”, ar fi spus Virgil Guran la un post de televiziune.

Medicii de familie susțin că Guran a făcut aceste declarații în contextul reacţiei medicilor de familie la afirmaţia ministrului sănătăţii, care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv.

Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român SNMF cere urgent demiterea sa.

Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat emis de SNMF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel