Data publicării:

Medicii cer interzicerea „restaurării virginității”, după ce guvernul a promis că va elimina testarea femeilor

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Experții cer interzicea testării virginității, dar și a reconstrucției himenului.

Guvernul britanic nu se va putea ține de promisiunea că va scoate în afara lege testarea virginității femeilor până când operațiile false numite „restaurarea virginității” nu vor fi interzise la rândul lor, avertizează medicii din această țară.

Potrivit The Guardian, anunțul vine din partea Colegiului regal al obstetricienilor și ginecologilor din Marea Britanie (RCOG). Luna trecută, miniștrii britanici au promis că vor incrimina „testele” invazive și neștiințifice oferite de unele clinici private care fac examinări și determină virginitatea unei femei prin examinarea himenului.

Operația controversată nu este luată în vizor de autorități

 

Totuși, nu există planuri pentru a interzice o operație despre care medicii spun că poate „readuce virginitatea” prin reconstruirea unui strat de piele pentru a crea iluzia unui himen intact. De obicei, femeile sau chiar fetele tinere sunt forțate să facă această „himenoplastie” de către rudele lor care vor să le prezinte drept „virgine pure” care vor sângera în noaptea nunții.

În 2020, o investigație a Sunday Times a identificat 22 de clinici britanice private care cereau până la 3.500 euro pe operație, procedură care este efectuată cu ajutorul anesteziei locale. În timpul unui an, 9.000 de persoane din Marea Britanie au căutat pe Google termenii „himenoplastie” și alte cuvinte asociate.

Promisiunile n-au noimă fără eliminarea operației

 

RCOG transmite că aceste promisiuni de a interzice testarea virginității vor fi compromise dacă aceste operații nu sunt la rândul lor scoase în afara legii. „Credem că ambele lucruri trebuie interzise în Marea Britanie. Nici nu au vreun beneficiu medical și sunt amândouă practici dăunătoare care creează și exacerbează credințele sociale, culturale și politice care le atribuie femeilor o valoare falsă în raport cu istoricul lor sexual”, a transmis președintele Colegiului, dr. Edward Morris.

Himenul este o membrană care are puține vase de sânge și, potrivit datelor medicilor, studiile au arătat că sângerarea nu este observată în mod regulat în timpul primului contact sexual. Organizația Mondială a Sănătății transmite clar că felul în care arată himenul nu poate arăta cu certitudine că a existat înainte un contact sexual, adăugând că testarea virginității este o încălcare a drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel