Medicii avertizează! Cât de sănătos este de fapt să mănânci roșii cu brânză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Este, probabil, una dintre cele mai consumate combinații de alimente, mai cu seamă de români. Sezonul cald se apropie, iar noi o să căutăm să mâncăm lucruri cât mai ușoare și răcoroase. Roșiile și brânza par o alternativă foarte bună, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Nu te-ai fi așteptat niciodată ca roșiile și brânza să nu se numere printre gustările sănătoase! Ei bine, află că nutriționiștii lansează un avertisment cu privire la combinaţia dintre cele două. Roșiile sunt fructe acide şi conțin zaharuri. Brânza, în schimb, este o sursă bună de proteină dar și de grăsimi. Cele două combinate, roșiile cu brânza, sau zaharurile și grăsimilie, nu au un efect tocma bun asupra siluetei.

De ce roşiile cu brânza îngraşă?

Mulți cred că dieta cu roșii și brânză este bună atunci când avem câteva kilograme de dat jos, însă doctorii nutriționiști au explicat care sunt riscurile acestui tip de regim. Roșiile și brânza nu reprezintă o masă echilibrată și trebuie să ținem cont că o putem consuma ocazional, nicidecum zilnic. Ca oricare produs, aceste două alimente consumate în cantități mari pot duce la probleme de sănătate. Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de trei ori mai multă grăsime. Se crede că porția corectă de brânză ar fi undeva la  70g la o masă.

Dezavantajele dietei cu roşii şi brânză

Pe lângă beneficii, dieta cu roşii şi brânză poate avea şi efecte adverse asupra sănătăţii. În primul rând, dacă nu consumi roşii din grădina proprie sau de la persoane cunoscute, despre care ştii exact că nu folosesc pesticide, este posibil să îţi faci stocuri generoase de substanţe toxice în organism. "Brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăţ, un condiment, un ingredient al mâncării. Şi da, puteţi mânca fără grijă roşii cu brânză, cu condiţia ca roşiile să ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte, puneţi câteva cubuleţe de brânză peste un castron de roşii. Şi atenţie la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă”, explică Mihaela Bilic pentru csid.ro.

Un lucru e cert: dacă roşiile încă nu se găsesc din abundenţă în dieta ta, ar trebui să începi să le consumi cât mai des cu putinţă, în special în lunile de vară, dar fără brânză! Roşiile, servite ca atare, sunt extraordinare într-o cură de slăbire întrucât scad pofta de mâncare, au un conţinut mare de apă şi fibre iar o roşie medie are în jur de 20 calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel