Data publicării:

Medici din Vaslui vor absenta de la vot, din cauza gărzilor

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Medicii navetişti care efectuează gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui susţin că nu pot vota duminică, deoarece nu au dreptul să voteze la urna mobilă care va veni în spital, iar în intervalul orar 7,00 - 8,00, singurul în care ar avea posibilitatea să meargă la urne, sunt în drum spre serviciu.

În urma solicitărilor unor medici pentru a vota prin intermediul urnei mobile, Biroul Electoral Judeţean Vaslui a informat unitatea medicală că nu există această posibilitate, deoarece, potrivit legii, urna mobilă este destinată doar pacienţilor.

"Biroul Electoral Judeţean Vaslui ne-a informat că personalul medical (medici în serviciul de gardă, cadre medii sanitare, cadre auxiliare sanitare), nu poate vota prin intermediul urnei speciale, duminică, 26 mai 2019, când se desfăşoară alegerile pentru Parlamentul European şi Referendumul Naţional", au precizat reprezentanţii SJU Vaslui.

Măsura, reglementată de BEC

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a declarat că modul în care se utilizează urna mobilă este reglementat printr-o măsură a Biroului Electoral Central.

"BEJ Vaslui a dat un răspuns spitalului, prin care a informat că personalul medical nu poate vota prin intermediul urnei mobile, în urma reglementărilor stabilite de Biroul Electoral Central. Întrucât procesul de vot începe la ora 7,00, iar persoanele încep serviciul la ora 8,00, venim către ele cu rugămintea de a-şi lua măsurile necesare pentru exercitarea dreptului constituţional la vot în acest interval orar", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Eduard Popica.

Medicii care efectuează serviciu de gardă trebuie să ajungă la program la ora 8,00 şi nu pot părăsi unitatea medicală timp de 24 de ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel