Articolul a stârnit o dezbatere amplă pe Twitter, iar mulți cititori s-au distrat pe seama sugestia "ridicolă".
Nutriționiștii și medicii care, în mod normal, critică Goop au recunoscut la Daily Mail Online că există dovezi care arată că lectinele sunt dăunătoare intestinului și ar putea provoca o serie de probleme - și posibil pierderea memoriei.
Doctorul englez, Tom Greenfield, care examinează efectele lectinelor asupra diferitelor tipuri de sânge, a spus că proteina poate juca "absolut" un rol în tulburările cerebrale.
El a spus că proteina influențează oamenii în mod diferit, iar daunele pe care le pot provoca într-adevăr se reduce la genetica unei persoane.
Potrivit acestuia, "există o legătură specifică cu tipurile de sânge. Nu puteți spune "evitați toate lectinele" deoarece unele ar putea fi bune pentru oameni și rău pentru alții.
"Lectinele vă pot schimba corpul, sistemul imunitar și nivelurile sanguine. Ei pot bloca receptorii de insulină și de-a lungul timpului acest lucru poate afecta vasele de sânge, chiar și în creier. Deci, daca vasele de sange nu functionează, aceasta va provoca leziuni ale creierului.”
Dr. David Jockers a spus că lectinele au demonstrat că blochează absorbția nutrienților, ceea ce duce la probleme: "În general, ele sunt ”stresante” pentru corpului. Lectinele au o afinitate de a se lega de receptorii de leptină și de insulină. "
El a adăugat: "Nu cred că lectinele sunt o cauză majoră a demenței și a bolii Alzheimer, dar am putut vedea cum ar putea fi un factor".
Nikki Ostrower, nutriționist holistic și fondator al NAO Nutrition & Wellness, a declarat că ideea de a evita alimentele cu lectine este obișnuită printre experți, dar mai puțin cunoscută de public.
Aceasta a spus: "Înainte de utilizarea pesticidelor, plantele și-au dezvoltat propriul mod de a lupta împotriva amenințărilor. Când consumăm aceste alimente crude, înghităm acel repelent natural. Acestea sunt anti-nutrienți, pot provoca probleme de intestin infiltrați și ar putea fi chiar responsabile de bolile autoimune".
Lectinele se găsesc într-o varietate de alimente considerate sănătoase, cum ar fi roșiile, ardeii, castraveții, soia, boabele, boabele încolțite, fasolea și unele produse lactate.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"