Medicamentul pe care fiecare trebuie să îl aibă în casă. Cel mai ieftin antidot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicamentul pe care fiecare trebuie să îl aibă în casă. Cel mai ieftin antidot / Foto: Pexels
Medicamentul pe care fiecare trebuie să îl aibă în casă. Cel mai ieftin antidot / Foto: Pexels
Află în articol care este medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă.

Ingestia accidentală a unui medicament poate fi foarte periculoasă deoarece acestea se absorb direct în stomac. Astfel de accidente se pot întâmpla, atât la adulți, cât și la copii. Ce facem în acest caz. Din fericire ne salvează cel mai ieftin antidot. Fiecare ar trebui să aibă acest medicament în casă pentru astfel de situații. 

Cele mai multe intoxicații accidentale apar în grupa de vârstă 0-5 ani. Frecvent, sunt consumate, accidental, medicamente împotriva hipertensiunii arteriale și antidepresive, relatează Pro Tv.

”O singură tabletuță poate să inducă în decurs de 30 de minute de la ingestie tulburări cardiovasculare și neurologice foarte severe, agitație neuropsihică marcantă”, a declarat prof. dr. Coriolan Ulmeanu de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

Medicamentul minune se numește cărbune activ sau cărbune activat. În farmacia de acasă ar trebui să fie de nelipsit. În cazul ingestiei accidentale de medicamente, luați imediat o doză de cărbune activat sau dați-i imediat copilului dacă el este cel care a ingerat din greșeală medicamente. Doza antidot cărbune activat este 1 gram/ kilogram corp. Faceți acest lucru până vine ambulanța. Cărbunele activat are pori mici care adsorb în stomac medicamentul ingerat accidental și nu îl lasă să treacă în circulația sanguină. Același cărbune activat are rol de protecție și după ingestia altor substanțe care urmează aceeași rută. Dioxid de carbon, drogurile, alcoolul. Este un antidot ieftin și la îndemâna oricui. 

Medicament pentru diabet, utilizat de românii sănătoși pentru slăbit. Medic: E eficient, e bun, dar să ne intre bine în cap...

Românii au început să folosească un medicament pentru diabet cu scopul de a scăpa de kilogramele în plus. Un diabetolog trage un semnal de alarmă şi spune că obezitatea nu e cauzată de lipsa acestui medicament, ci de mâncatul în exces. 

"Este extrem de interesant că un popor în care jumătate a respins făcutul de vaccin împotriva COVID-ului se bate la porţile farmaciei, cu sau fără reţetă, să îşi ia injecţia pentru slăbit", a remarcat jurnalistul Victor Ciutacu la România TV. 

"Medicamentul are binecuvântare pentru obezitate şi te face să respecţi mai uşor ceea ce ar fi trebuit să respecţi dintotdeauna. El încetineşte golirea stomacului şi îţi dă mai multă vreme senzaţia de saţietate. Cam asta face. Întrebarea mea este: de ce să îmi încetinească golirea stomacului, când pot foarte simplu să nu mănânc? Că nimeni nu mă obligă să mănânc, aşa cum nimeni nu mă obligă să beau, să fumez, să iau droguri. Nu e obligatoriu. 

Este un medicament pentru diabet. Că merge şi pentru obezitate este adevărat, dar nimeni nu s-a îngrăşat pentru că nu a luat medicamente. Este un fenomen social, avem o epidemie de obezitate, pentru că suntem leneşi, vrem să obţinem o grămadă de lucruri cu foarte puţin efort. Nu se poate. Orice durduliu s-a îngrăşat pentru că o bucată de vreme a mâncat mai mult decât a alergat. Acum trebuie să alerge mai mult decât mănâncă sau să mănânce mai puţin decât aleargă. 

E eficient medicamentul, e bun, dar este absolut aiurea. Nimeni nu s-a îngrăşat pentru că nu a luat medicamentul acesta. Trebuie să ne intre în cap, şi e chestie de educaţie, că mâncarea e un mod de a supravieţui. Medicamentul e bun, dar este un moft", a declarat dr. Doru Negru, diabetolog. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel