Medicamentul dacilor care protejează stomacul și plămânii, tratează infecțiile și rinichii. Îl găsești în natură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicamentul dacilor care protejează stomacul și plămânii, tratează infecțiile și rinichii. Îl găsești în natură / Foto: Pixabay, de Couleur
Medicamentul dacilor care protejează stomacul și plămânii, tratează infecțiile și rinichii. Îl găsești în natură / Foto: Pixabay, de Couleur
Medicamentul natural al dacilor protejează stomacul și plămânii. Totodată, tratează infecțiile și rinichii. 

Folosită încă din vremea dacilor, efectele miraculoase ale tătănesei au ajuns să fie cunoscute până în zilele noastre datorită consemnării lor de către Dioscoride, celebrul medic al antichității, în tratatul său, scrie Realitatea.net. Denumirea sa originală în limba dacă este Prodiarnela.

Tătăneasa a fost în ultimele decenii una din cele mai folosite plante pe plan mondial. În Elveția mai bine de jumătate din preparatele externe produse în ultimul deceniu au fost pe bază de tătăneasă. Industria cosmetică folosește în prezent intens alantoina, unul dintre principiile active cele mai importante ale tătănesei, care este practic nelipsită în deodorante și creme de corp.

Tătăneasa - efecte terapeutice

În medicina populară românească această plantă are mai mult de o sută de utilizări, atât intern, cât și extern. Tătăneasa ar proteja stomacul și plămânii. Totodată, tratează infecțiile și rinichii.

Atunci când vrem să tratăm gastrită hiperacidă, sau ulcerul gastric și duodenal cu ajutorul acestei plante, trebuie să luăm o jumătate de linguriță de pulbere de tătăneasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tătăneasa reduce aciditatea, favorizează cicatrizarea și protejează pereții stomacului. De obicei se combină cu încă o jumătate de linguriță de pulbere dintr-o plantă aromatică aleasă după necesitățile pacientului: mușețel (pentru persoanele iritabile), valeriană sau sunătoare (pentru gastritele și ulcerele care apar pe fond de anxietate), mentă sau lavandă (pentru persoanele colerice), obligeană sau busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).

Cum tratăm infecțiile de la nivelul gâtului

În cazul în care vrem să tratăm infecții la nivelul gâtului, tusea, traheo-bronșita, bronșita, pneumonii trenante sau tuberculoza pulmonară trebuie să mestecăm încet o bucățică de rădăcină proaspătă de tătăneasă. dacă avem doar rădăcina uscată, aceasta va fi măcinată în prealabil și va fi mestecată minimum 15 minute înainte de a fi înghițită. Se recomandă să fie consumate 3 fragmente de rădăcina proaspătă cu lungimea de 2-3 cm pe zi sau 3 jumătăți de linguriță de tătăneasa uscată pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel