Medicament pentru febră, folosit de o femeie pentru a-și omorî soțul. Îl punea în mâncarea bărbatului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicament pentru febră, folosit de o femeie pentru a-și omorî soțul. Îl punea în mâncarea bărbatului / Foto: Pixabay
Medicament pentru febră, folosit de o femeie pentru a-și omorî soțul. Îl punea în mâncarea bărbatului / Foto: Pixabay
O româncă din Elveţia a încercat să îşi omoare soţul punând-ui în mâncare un medicament pentru febră și durere.  

O româncă din Elveția a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce a încercat să-și omoare soțul cu paracetamol, relatează Antena 3 CNN. Ea ar fi pus doze mari din acest medicament eficient împotriva febrei și durerii în mâncarea şi băutura bărbatului, pentru a-i produce insuficiență renală.

Femeia ar fi pus la cale planul diabolic împreună cu un coleg. Cei doi complici au fost daţi de gol de miile de mesaje pe care anchetatorii le-au găsit în telefoanele lor, în care vorbeau despre cum să îl omoare pe soţul româncei. Deși bărbatul nu a murit atunci, ironia sorţii a făcut ca, la scurt timp după acest incident, soţul femeii să moară în urma unui infarct, din cauze naturale.

Recent, Curtea Administrativă din Elveţia a decis expulzarea româncei din Elveţia şi retragerea permisului său de şedere, după ce termină de ispăşit pedeapsa de 10 ani de închisoare.

Se poate muri din cauza paracetamolului?

Este posibil să mori din cauza paracetamolului, dar astfel de cazuri sunt destul de rare și sunt de obicei asociate cu supradozarea deliberată sau accidentală. Paracetamolul este un medicament eficient pentru reducerea febrei și a durerii, dar în doze mari poate fi toxic pentru ficat și poate duce la insuficiență hepatică și, în unele cazuri extreme, la deces.

Este important să respecți doza recomandată și să nu depășești limita zilnică maximă indicată pe ambalaj. Dacă există îngrijorări cu privire la dozare sau reacții adverse, este întotdeauna indicat să consulți un medic sau un farmacist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel