Medic suspendat, după decesul unui pacient, la Spitalul Slatina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fulga
fulga

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost suspendat, miercuri, după ce un pacient în vârstă de 65 de ani, din comuna Găneasa, a murit duminică, la opt ore după ce a ajuns la spital. Același medic a mai fost urmărit penal pentru ucidere din culpă, într-un caz similar. în urmă cu trei ani

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, dr. Andrei Iordache, Comisia de disciplină în cazul deceselor, întrunită miercuri, a decis ca medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, să fie suspendat din funcţie până la finalizarea unei anchete declanşate după ce un bărbat de 65 de ani, care a fost adus duminică la unitatea medicală, a murit.

Directorul SJU Slatina susţine că medicul de gardă al Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU), dr. Cornel Fulga, "nu i-a făcut investigaţii, ci doar i-a trecut pe fişa medicală că era băut", apoi l-a trimis la Secţia de Psihiatrie, de pe strada Drăgăneşti.

"Pacientul a fost adus de o ambulanţă la UPU. Medicul Fulga nu i-a făcut investigaţii, ci doar i-a trecut în fişa medicală că era băut, apoi l-a trimis la Secţia de Psihiatrie, unde a murit peste opt ore. La autopsie a reieşit că pacientul avea alcoolemie zero, iar cauza decesului a fost una cardiacă sau pulmonară", a afirmat Andrei Iordache, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, în urma întrunirii Comisiei de disciplină în cazul deceselor, să îl suspende până la finalizarea anchetei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-au autosesizat şi în funcţie de rezultatele necropsiei vor deschide o anchetă în acest caz.

Este pentru a doua oară când medicul Cornel Fulga este acuzat de moartea unui pacient, după ce, în ianuarie 2009, un bărbat de 63 de ani, din Drăgăneşti, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului fără să fi primit îngrijiri medicale. Cornel Fulga, care era de gardă în acea zi, a fost demis, deşi acesta a precizat că se considera nevinovat.

Cornel Fulga a fost reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 2011, printr-o hotărâre judecătorească, medicul câştigând în instanţă procesul cu Colegiul Medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel