Data publicării:

Medic, după ce o femeie gravidă a fost operată de hernie: BRAVO chirurgului! Cine e ginecologul care i-a prescris contraceptive, astfel rămânând însărcinată

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Medicul Camelia Popovici felicită medicii care au efectuat intervenția în cazul femeii gravide operate de hernie.

O femeie gravidă a fost operată de hernie. S-a întâmplat la Spitalul din Târgu Jiu. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a spus că nu știa că este însărcinată în luna a noua, iar medicii care au consultat-o nu și-au dat seama că aceasta este însărcinată, dat fiind faptul că era obeză. După ce femeia a fost operată de hernie, medicii au depistat sarcina și s-a intervenit prin cezariană.

„Nu-nțeleg de unde agitația asta pentru faptul că a fost rezolvată, în condiții de urgenţă, o hernie încarcerată la o gravidă, care nu știa că este gravidă! Nu este nici prima, nici ultima pacientă care își neagă starea de graviditate. Personal, fac parte din categoria de medici care refuză să creadă că o femeie la a treia a sarcină nu realizează că este gravidă.

Se poate întâmpla doar la paciente cu afecțiuni psihice, situație nemenționată în cazul de față. Cu alte cuvinte, pacienta a mințit când a spus că nu este însărcinată deoarece lua anticoncepționale! Înțeleg că femeia este obeză!

Sugerez presei și atotștiutorilor de pe Facebook să întrebe pacienta cine este ginecologul care i-a prescris contraceptive?! Vă spun eu: niciunul! Nici un ginecolog întreg la cap nu va prescrie anticoncepționale unei multipare (și cu obezitate asociată)!

Și le-a cumpărat singură din farmacie și le-a luat după capul ei. Este și motivul pentru care a rămas însărcinată! Automedicația reprezintă un mare trend în România! Toți am întâlnit asemenea situații.

Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, gravida poate trece prin absolut orice afecțiune medicală sau chirurgicală, fără legătură cu starea de graviditate. Diferența este aceea că existența uterului gravid face dificil diagnosticul, mai ales în abdomenul acut chirurgical! La fel de dificilă este și intervenția, tot din cauza uterului gravid!

Așadar, BRAVO chirurgului de gardă care a decis și a executat intervenția! Faptul că, intraabdominal a găsit uterul gravid și a făcut echipă mixtă cu ginecologul de gardă a permis rezolvarea cazului cu brio!

La fel s-ar fi procedat și dacă se știa că pacienta e gravidă! BRAVO pentru colegii chirurgi care, în semn de solidaritate, își dau demisia din gărzi!

PS: un chirurg bine pregătit nu are nevoie de ecografii, CT uri etc. pentru a pune diagnostic de hernie ombilicală încarcerată. Este suficient doar examen clinic și un minim set de investigații!

PS: SUCCES Comitetului Director în asigurarea continuității actului medical în acest spital! Poate așa își dau unii seama că FĂRĂ MEDICI spitalele pot fi închise, iar funcțiile unora nu valorează nici cât o ceapă degerată!”, a fost mesajul medicului Camelia Popovici.

Femeia mai are acasă două fete gemene, în vârstă de 16 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel