Medeea Marinescu, actrița care a jucat în "Maria, Mirabela", împlinește 41 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Moment important, astăzi, în viața unei îndrăgite actrițe de teatru și film din România, care devenea vedetă la vârsta de șase ani, după ce a jucat în filmul Maria Mirabela (1981) al regretatului Ion Popescu Gopo.

Medeea Marinescu, prezență constantă pe scena Teatrului Național din București, unde joacă alături de Radu Beligan și Carmen Stănescu, împlinește astăzi 41 de ani. 

Fiică a unor părinți cineaști, tatăl - Ion Marinescu - operator de imagine la Studiourile cinematografice de la Buftea, iar mama, macheuză de cinema, Medeea Marinescu debutează la vârsta de doar trei ani, în "Iarna bobocilor" de Mircea Moldovan, însă după lansarea filmului "Maria, Mirabela", ea a devenit o mică vedetă.  

Medeea a mers cu școala la vizionarea filmului Maria Mirabela la cinematograful din cartier, iar la ieșire copiii s-au înghesuit să stea de vorbă cu ea. În scurt timp, copiii din școală o strigau numai Mirabela și chiar au poreclit-o  „Maria, Mirabela, cu ochii cât umbrela", scria ziarulmetropolis.ro.

Absolventă în 1996 a Academiei de Teatru și Film București, la clasa profesorului Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu a jucat până astăzi, în alte numeroase filme și spectacole de teatru -  "Saltimbancii" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008), lungmetrajele "Weekend cu mama" (2009), dar şi "Donnant, donnant", de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel