Medaliată la atletism, revoltată de situaţia dintr-o comună gălăţeană. "Nu vreau să aud că nu suntem în Japonia"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alina Gherasim, o fostă atletă valoroasă a României, dublă medaliată la Campionatele Mondiale Universitare, s-a arătat revoltată de situaţia dintr-o comună gălăţeană. 

"1995,Ambasada României la Tokyo.

Lotul României se întorcea de la Jocurile Mondiale Universitare Fukuoka (cu o salbă impresionantă de medalii) și am fost găzduiți o noapte (între avioane) în incinta Ambasadei. Primire călduroasă, masă impresionantă etc. Diplomații ne-au povestit că într-o zi au găsit o notificare în poartă: "În intervalul următor se vor desfășura următoarele lucrări /intervenții asupra străzii, în zona dumneavoastră. Ne cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat".

Oamenii și-au pus mâinile în cap și au început să caute soluții utopice de ieșit din curte cu mașinile în următoarea perioadă, făceau planuri pe unde să o ia înspre anumite direcții în următoarea perioadă, în Japonia străduțele ne-principale sunt aproape imposibil de străbătut de 2 mașini în paralel, (întotdeauna m-am minunat cum reușesc să conducă ei pe acolo, au o măiestrie ieșită din comun).

Toate astea pentru că știau ce înseamnă în România o intervenție asupra unei străzi. Chiar și minoră...", a scris Alina Gherasim pe Facebook. 

"Chiar nu vreau să aud..."

"A trecut o zi. Au trecut 2. În fiecare zi deschideau porțile cu teama a ceea ce ar putea întâmpina. Nimic. "Or fi renunțat", s-au gândit. Într-o zi, o echipă de muncitori în zonă. "Știți ceva de lucrarea aceasta, se mai face sau nu?", au întrebat, arătând notificarea.

Muncitorii au răspuns, surprinși: "-Pai s-a făcut de atunci.  - Poftim? Nu am văzut nimic, au spus Diplomații. - S-a lucrat într-o noapte", au lămurit muncitorii.

Până dimineața au făcut totul cum era. Fără nicio urmă. Deci chiar nu vreau să aud "Da'ce, noi suntem Japonia?".

2020, strada Morii sat Odaia Manolache, comuna Vânători, județul Galați, România. "E un șantier în desfășurare!" (așa e de aproape 2 ani).

Azi, o parte dintre vecini au pus mână de la mână și au adus utilajele. Și piatră (100 lei /cupa). După aproape 2 ani de Șantier în lucru, Morii arată așa. Locuitorii născuți aici spun că nu au văzut așa ceva până acum. Atat de rău", a mai scris aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel