Data publicării:

Meciuri trucate în tenis. Scandalul momentului: șase jucători, condamnați după ce au jucat în meciuri aranjate 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Scandal uriaș în tenis: o anchetă a demonstrat implicarea mai multor jucători în meciuri trucate. 

Agenţia internaţională pentru integritatea tenisului (ITIA) a anunţat, vineri, că a suspendat şase jucători spanioli, dintre care unul pentru 22 de ani, după ce au fost condamnaţi penal în cadrul unei afaceri de meciuri trucate în acest sport, informează AFP.

Marc Fornell Mestres (40 ani), fost jucător de pe locul 236, Jorge Marse Vidri (41 ani, fost 562 mondial) şi alţi patru jucători neclasaţi în ierarhia ATP, Carlos Ortega, Jaime Ortega, Marcos Torralbo şi Pedro Bernabe Franco, au fost condamnaţi de justiţia spaniolă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru apartenenţă la o organizaţie criminală, fraudă şi trucare de meciuri, precum şi la amendă.

Cea mai mare suspendare: 22 de ani



În urma deciziei justiţiei, ITIA i-a suspendat pe toţi pe o perioadă cuprinsă între 7 şi 22 de ani.

Marc Fornell Mestres a primit cea mai mare pedeapsă, o suspendare de 22 de ani şi şase luni, plus o amendă de 250.000 dolari, dintre care 200.000 cu suspendare.

La rândul său, Jorge Marse Vidri a primit o suspendare de 15 ani şi o amendă de 15.000 dolari, dintre care 5.000 cu suspendare.

De asemenea, 15 ani au primit Carlos Ortega (amendă de 150.000 dolari, dintre care 140.000 cu suspendare), Marcos Torralbo (amendă de 100.000 dolari, 85. 000 cu suspendare) şi Pedro Bernabe Franco (amendă de 100.000 dolari, 75.000 cu suspendare), în timp ce Jaime Ortega a fost radiat din tenis timp de 7 ani şi 6 luni (amendă 100.000 dolari, 90.000 cu suspendare).

ITIA a precizat că deciziile luate marchează finalul unui proces de cinci ani, fără alte detalii.

Mafia pariurilor, tot mai prezentă în sport

 

Mafia pariurilor pare a fi tot mai prezentă în sport, tentaculele întinzându-se până în ligile inferioare de fotbal din România, acolo unde au apărut dovezi de meciuri trucate. Mai mult decât atât, uneori nu a fost nevoie nici de implicarea celor din mafia pariurilor, jucătorii alegând de bunăvoie să își rotunjească veniturile și înțelegându-se asupra unor rezultate. Regulamentele interne și internaționale interzic sportivilor să participe la jocuri de tip "pariuri sportive", însă nu de puține ori fotbaliști din România au fost surprinși jucând la diverse agenții de pariuri, ori punând apropiați să joace pentru ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel