Data publicării:

McDonald’s se pregătește să părăsească și Kazahstanul, din cauza războiului declanșat de Rusia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
McDonald’s va pleca din Kazahstan.

McDonald’s Corp urmează să abandoneze Kazahstanul, deoarece perturbările declanșate de criza din Ucraina au lăsat națiunea fără un substitut pentru aprovizionarea cu carne din Rusia, a raportat Bloomberg News, citând persoane familiare cu această decizie, notează Al Jazeera.

Gigantul fast-food, care a părăsit Rusia în mai 2022, a interzis celor care dețin franciza să achiziționeze chifteluțe de carne de la furnizorii ruși, se arată în raport.

Licențiatul companiei din Kazahstan a fost forțat să își închidă temporar restaurantele în noiembrie, după ce a întrerupt relațiile cu companiile rusești și a rămas fără provizii, au declarat trei surse care cunosc situația pentru agenția de presă Reuters.

ANPC a efectuat controale la restaurantele McDonald’s din București

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat controale la restaurantele McDonald’s și KFC din București. În urma verificărilor efectuate de comisarii ANPC, au fost descoperite mai multe nereguli.

– Existența unor neconcordanțe în defavoarea consumatorilor, în ceea ce privește gramajul porțiilor de cartofi prăjiți, gramajele declarate fiind mai mari decât cele constatate în urma cântăririi produselor gata de consum, prin sondaj

– Existența unor diferențe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare comercializate de la dozator, în sensul că nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ce am pățit la McDonald's România. Nu cred că voi mai mânca acolo prea curând

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel