McDonald's, proces de vânzare a tuturor restaurantelor sale din Rusia
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
McDonald's părăsește Rusia, după mai bine de 30 de ani.

McDonald's a anunțat, luni, că a început un proces de vânzare a tuturor restaurantelor sale din Rusia, ieșind din această țară după mai bine de 30 de ani, în urma invaziei din Ucraina, relatează Reuters, notează Mediafax.

Cel mai mare lanț de fast-food din lume decisese în martie să închidă cele 847 de restaurante din Rusia, suportând o pierdere de 50 de milioane de dolari pe lună. Acum se așteaptă să înregistreze o cheltuială de aproximativ 1,2 miliarde de dolari până la 1,4 miliarde de dolari în urma vânzării.

Decizia de a-și vinde activele din Rusia, inclusiv locația emblematică din Piața Pușkin din centrul Moscovei, marchează o retragere majoră a unui brand occidental de vârf.

Cândva un simbol al capitalismului american înfloritor în rugul muribund al Uniunii Sovietice, magazinul a fost primul deschis în țară în 1990. Peste 5.000 de persoane au participat la deschidere.

McDonald's a declarat că încearcă să vândă toate restaurantele sale din Rusia unui cumpărător local, dar va continua să păstreze marca comercială.

„Criza umanitară provocată de războiul din Ucraina și mediul operațional imprevizibil care a precipitat-o au determinat McDonald's să concluzioneze că nu mai este sustenabil să continue să dețină afacerea în Rusia", a precizat McDonald's.

Citește și: Firma românească lichidată de CNAIR îi cere premierului Ciucă anchetă guvernamentală în cazul rezilierii contractului pentru 3C3 din Autostrada Transilvania

Ucraina poate câștiga acest război, a transmis Jens Stoltenberg

Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei, a declarat secretarul general al NATO, adăugând, conform CNBC, că invazia Rusiei „nu decurge așa cum a planificat Moscova".

Vorbind virtual după o reuniune informală a NATO la Berlin, Jens Stoltenberg a declarat, duminică, că „Ucraina poate câștiga acest război".

„Războiul Rusiei în Ucraina nu decurge așa cum plănuise Moscova", a spus acesta într-o conferință de presă. „Nu au reușit să cucerească Kievul. Ei se retrag din jurul Harkovului. Ofensiva lor majoră din Donbas a stagnat" și „Rusia nu își atinge obiectivele strategice", a adăugat Jens Stoltenberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel