McDonald's își va răscumpăra restaurantele din Israel în urma unui boicot
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Gigantul fast-food McDonald's a anunțat că a ajuns la un acord cu francizorul Alonyal pentru a prelua toate cele 225 de restaurante din Israel, care angajează 5.000 de persoane. Boicotul a fost declanșat de critici la adresa companiei pentru că a oferit mii de mese gratuite soldaților israelieni.

În ianuarie, McDonald's a recunoscut că acest conflict a avut un "impact semnificativ" asupra afacerilor sale. Proteste pe scară largă au afectat vânzările în Orientul Mijlociu, Indonezia și Franța, relatează BBC.

Alonyal, condusă de directorul general Omri Padan, operează restaurantele McDonald's în Israel de peste 30 de ani. McDonald's folosește un sistem de franciză, ceea ce înseamnă că operatorii individuali sunt autorizați să opereze puncte de vânzare și să angajeze personal.

Boicotul McDonald's a fost declanșat după ce țări cu majoritate musulmană, precum Kuweit, Malaezia și Pakistan, au emis declarații în care s-au distanțat de firmă pentru sprijinul perceput acordat Israelului. Proteste au fost organizate în întreaga lume, boicotul răspândindu-se dincolo de Orientul Mijlociu. Pe lângă restaurantele din regiune, au fost afectate și afacerile McDonald's din Franța, Indonezia și Malaezia.

Compania a declarat: "McDonald's rămâne dedicată pieței israeliene și asigurării unei experiențe pozitive pentru angajați și clienți în viitor." De asemenea, a mulțumit Alonyal pentru construirea brandului în Israel.

Dl Padan a spus: "Suntem încurajați de ceea ce ne rezervă viitorul."

Compania americană a declarat că restaurantele, operațiunile și angajații din Israel vor fi păstrați "în condiții echivalente", deși condițiile vânzării nu au fost dezvăluite.

McDonald's se bazează pe mii de afaceri independente pentru a deține și opera majoritatea celor peste 40.000 de restaurante din întreaga lume. Aproximativ 5% sunt situate în Orientul Mijlociu.

Compania speră că, luând afacerea israeliană înapoi, își poate restabili reputația în Orientul Mijlociu și își poate atinge obiectivele cheie de vânzări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel