McDonald’s a decis cui VINDE afacerea din Rusia. Cine e Alexander Govor, omul care va conduce celebrele restaurante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
McDonald’s a decis cui VINDE afacerea din Rusia. Cine e Alexander Govor, omul care va conduce de acum înainte, celebrele restaurante / Foto: Pixabay, de akiragiulia
McDonald’s a decis cui VINDE afacerea din Rusia. Cine e Alexander Govor, omul care va conduce de acum înainte, celebrele restaurante / Foto: Pixabay, de akiragiulia
McDonald’s a decis cui va vinde afacerea din Rusia.

Lanțul de fast-food McDonald's Corp a anunțat că își va vinde afacerea din Rusia actualului său licențiat, GiD, deținut de Alexander Govor. Din 2015, Govor administrează 25 de lanțuri de restaurante în Siberia, scrie Interfax.

Acordul este supus anumitor condiții, inclusiv aprobarea de reglementare, și este de așteptat să se încheie în următoarele săptămâni, a spus McDonald's. În condițiile acordului, Govor achiziționează întreg portofoliul de restaurante al lanțului și îl va dezvolta în continuare sub un nou brand.

Acordul prevede, de asemenea, că Alexander Govor va păstra personalul și dotările actuale timp de cel puțin doi ani. Cumpărătorul a fost de asemenea de acord să finanțeze salariile angajaților corporativi care lucrează în 45 de regiuni ale țării până la încheierea tranzacției. În plus, va finanța și datorii existente față de furnizori, proprietari și utilități.

Cine este Alexander Govor

Govor este beneficiarul GiD LLC, care dezvoltă rețeaua McDonald's în Districtul Federal Siberian. De asemenea, deține 50% din JSC Neftekhimservis (un investitor în construcții și proprietar al rafinăriei de petrol Yaya din Kuzbass).

În plus, Govor este fostul proprietar al companiei de dezvoltare Inrusinvest JSC și este membru al consiliului său de administrație. Proiectele Inrusinvest includ hotelul Park Inn by Radisson de trei stele și centrul medical Grand Medica din Novokuznetsk.

Rusia fără McDonald's


McDonald's a decis să-și suspende activitatea din Rusia din 14 martie, dar să păstreze biroul deschis. Punctele de desfacere McDonald's operate de partenerii de franciză ai companiei au rămas deschise vizitatorilor.

Pe 16 mai, McDonald's a anunțat că a decis să părăsească Rusia și să vândă afacerea unui cumpărător local. După aceea, fostele puncte de vânzare din rețea nu vor mai putea folosi marca și meniul McDonald's. În același timp, compania se așteaptă să-și păstreze mărcile comerciale în Rusia.

„Criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina și imprevizibilitatea accelerată a mediului de operare au determinat McDonald’s să concluzioneze că deținerea în continuare a afacerii în Rusia nu este fezabilă și nu este în conformitate cu valorile McDonald’s”, a explicat compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel