Mbappe a discutat cu Macron înainte de a semna prelungirea contractului cu PSG: Apreciez sfaturile bune ale președintelui
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Kilyan Mbappe a făcut luni dezvăluirea uluitoare că a discutat despre potențialul său transfer la Real Madrid cu Emmanuel Macron, spunând că apreciază „sfaturile bune” ale președintelui francez, care a dorit ca starul Paris Saint-Germain să rămână în Franța.

Câștigătorul Cupei Mondiale, Mbappe, de luni de zile părea sigur că va semna pentru Real Madrid, înainte de a fi convins să semneze un nou contract de trei ani la PSG, clubul căruia s-a alăturat în 2017.

„Am vorbit destul de mult”, a spus Mbappe despre schimburile sale de replici cu Macron. „Pot spune că a fost un sfat bun.”

„A vrut să rămân, asta face parte din negocieri”.

Mbappe a spus că Macron a fost unul dintre numeroșii oameni cu care a vorbit.

Mbappe a mai dezvăluit că PSG nu l-ar împiedica să joace la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Mbappe, născut în Paris, a crescut în suburbia Bondy din nord-estul parizian, parte a departamentului Seine-Saint-Denis, care găzduiește nu numai Stade de France, ci și alte câteva locuri olimpice, inclusiv Satul Olimpic.

Nu există nicio îndoială că participarea potențială a unui talent de calitate star, cultivat în țară, la Jocurile de vară, ar fi un impuls masiv pentru organizatori.

„În primul rând trebuie să fiu ales”, a spus Mbappe despre posibilitatea de a participa la Paris 2024. „Am discutat despre asta cu clubul.”

"Clubul nu este împotriva, ci pentru. Nu au fost probleme în acest sens în negocieri".

Niciun cuvânt de spus despre transferuri

Au existat speculații că, pe lângă un pachet financiar gigantic, nedezvăluit, proprietarii lui PSG din Qatar l-au convins pe Mbappe să rămână la clubul din orașul său natal, prin promisiunea că îl vor sfătui în vederea următoarelor transferuri la club.

Mbappe a negat însă că ar fi fost încheiat un astfel de acord.

"Rămân un fotbalist, care face parte dintr-o echipă, și nu voi trece dincolo de acest rol. Nu voi trece dincolo de rolul meu de jucător", a spus el la o conferință de presă alături de președintele PSG, Nasser Al-Khelaifi.

„Toată lumea știe că anul trecut am vrut să plec și eram convins că a fost cea mai bună alegere, dar anii trec și lucrurile se schimbă.”

„Sunt francez și există această latură sentimentală în a părăsi țara mea, mutare care ar fi fost dificilă.”

„Proiectul s-a schimbat, clubul meu vrea să-și construiască o nouă ambiție sportivă și cred că mai sunt și alte povești grozave de scris aici, asta este ceea ce contează”.

La câteva ore după ce Mbappé a anunțat sâmbătă că rămâne la club, a venit vestea că puternicul director sportiv al lui PSG, Leonardo -- criticat puternic de suporteri -- a fost demis.

Al-Khelaifi a spus că decizia lui Mbappe de a rămâne la campioana Franței a trimis „un semn foarte puternic”.

„Îl păstrăm pe cel mai bun jucător din lume”, a spus președintele.

"Este o zi grozavă pentru Paris Saint-Germain, pentru suporterii noștri din Franța și din întreaga lume -- Kylian rămâne la PSG în următoarele trei sezoane și asta este important pentru noi și pentru Ligue 1".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel