Mazăre, dosar penal pentru manechine. Ce pedeapsă riscă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confimat că s-a deschis un dosar penal pe numele lui Radu Mazăre, în scandalul manechinelor. PDL a depus plângerea la Parchet prin care îl acuză pe Mazăre că a încălcat legea partidelor politice. Pedeapsa pentru această faptă este de închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizează, într-un comunicat de presă că "pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare".

Parchetul mai precizează faptul că până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de miercuri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

În acest scandal a intervenit şi premierul Victor Ponta şi le-a cerut procurorilor să se ocupe de lucruri serioase, nu de manechinele lui Mazăre.

"Văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această ţară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupţi. Când eşti procuror sau judecător ai un anumit statut. Să te apuci să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte multe infracţiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri şi crime care chiar trebuie anchetate, iar vinovaţii trebuie traşi la răspundere penală. Aş vrea să văd că se păstrează cu adevărat prestigiul şi seriozitatea magistraţilor", a spus Ponta, la sediul Ministerului de Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel