Max Verstappen, învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Max Verstappen, învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei - Foto Agerpres
Max Verstappen, învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei - Foto Agerpres
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Olandei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Zandvoort, obţinând cu această ocazie a zecea sa victorie în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Plecat din pole position, Verstappen s-a impus cu un avans de 4,071 sec în faţa britanicului George Russell (Mercedes), ocupantul locului secund, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat monegascul Charles Leclerc (Ferrari), la 10,929 sec.

Prin acest succes, Max Verstappen a mai făcut încă un pas spre câştigarea celui de-al doilea său titlu consecutiv de campion mondial, cu şapte curse înainte de finalul sezonului.

Olandezul este lider al clasamentului general, cu 310 puncte, urmat de Charles Leclerc (Ferrari) şi de mexicanul Sergio Perez (Red Bull), ambii cu câte 201 puncte. Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Italiei, se va desfăşura pe 11 septembrie, la Monza.

Clasamentul final al Marelui Premiu al Olandei (72 de tururi, 306,587 km):

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1h36:42.773 2. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) +4.071 3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) +10.929 5. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) +13.016 6. Fernando Alonso (Spania/Alpine) +18.168 7. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) +18.754 8. Carlos Sainz Jr. (Spania/Ferrari) +20.916 9. Esteban Ocon (Franţa/Alpine) + 21.117 10. Lance Stroll (Canada/Aston Martin) +22.459 ....

Clasamentul piloţilor: 1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 310 puncte 2. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 201 3. Sergio Perez (Mexic/Red Bull) 201 4. George Russel (Marea Britanie/Mercedes) 188 5. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) 175 .... Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull 511 puncte 2. Ferrari 376 3. Mercedes 346 4. Alpine 125 5. McLaren 101.

Citește și - Un pilot, de patru ori campion, și-a anunțat retragerea din Formula 1 la finalul sezonului

Un campion al Formulei 1 și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon de curse.

Campionul mondial de patru ori Sebastian Vettel a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului curent. Vettel, care a câștigat toate titlurile de campionat cu Red Bull între 2010 și 2013, se numără printre cei mai de succes piloți din acest sport, care a înregistrat 53 de victorii în curse și 122 de podiumuri de-a lungul carierei sale de 15 ani.

Doar Lewis Hamilton și Michael Schumacher au câștigat mai multe victorii decât germanul în vârstă de 35 de ani, aflat în prezent la al doilea an de curse pentru Aston Martin, după o carieră de șase ani cu Ferrari.

”Decizia de a mă retrage a fost dificil de luat pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la asta. La sfârșitul anului, vreau să îmi iau ceva mai mult timp pentru a reflecta la ce mă voi concentra în continuare. Pentru mine este foarte clar că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea. Dar astăzi nu este despre a-ți lua rămas bun. Mai degrabă, este despre a mulțumi tuturor, nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin Formula 1 nu ar putea exista”, a spus Vettel.

Colegii de breaslă i-au transmis cele mai bune urări

De șapte ori campion de F1 Hamilton a postat pe Twitter pentru a-l omagia pe Vettel: „Seb, a fost o onoare să te numesc concurent și o onoare din ce în ce mai mare să te numesc prietenul meu. Să lași acest sport mai bine decât l-ai descoperit este scopul final. Nu ai nicio îndoială că orice urmează pentru tine va fi incitant, semnificativ și plin de satisfacții. Te iubesc, omule.” Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel