Matti Nykanen, 'Finlandezul zburător', a murit
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Matti Nykanen, supmultiplu campion olimpic, supranumit 'Finlandezul zburător'.

Finlandezul Matti Nykanen, unul dintre cei mai talentaţi săritori cu schiurile din istoria acestui sport, a încetat din viaţă în în cursul nopţii de duminică spre luni, la vârsta de 55 ani, a anunţat soţia sa, informează agenţia Reuters. 'Matti a decedat noaptea trecută', a declarat Pia Nykanen pentru revista finlandeză Seiska, fără să dezvăluie cauza decesului fostului sportiv.

Matti Nykanen, supranumit 'Finlandezul zburător', a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, trei dintre ele la ediţia din 1988, desfăşurată la Calgary (Canada), precum şi cinci titluri de campion mondial, în cursul carierei sale, desfăşurată între 1981 şi 1991. El are, de asemenea, în palmares 46 de victorii în Cupa Mondială. În 2008, fostul antrenor al lui Nykanen, Matti Puli, declara că acesta este, în opinia sa, cel mai bun săritor cu schiurile din istorie.

După încheierea carierei sportive, Matti Nykanen a încercat să-şi găsească un nou drum în viaţă, încercându-şi norocul ca solist şi chiar ca stripper, pentru o scurtă perioadă de timp. El a ţinut prima pagină a ziarelor finlandeze, prin evenimentele din viaţa sa personală, marcată de mai multe căsătorii, incidente legate de consumul de alcool sau comportament violent. Nykanen a fost condamnat în două rânduri la închisoare, în 2004 şi 2009, în urma unor acte de violenţă. Anul trecut, fostul săritor a fost diagnosticat cu diabet. Ultima sa apariţie publică a avut loc vineri seara, când a susţinut un concert într-un bar din Helsinski.

Citește și:

Schior înghițit de avalanșă în Bucegi. Totul a fost filmat

Jurnalista Soare Miriam Eugenia a murit: "Am făcut-o aseară, în liniște". Scrisoare către Pintea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel