Matteo Messina Denaro, șeful mafiei din Italia, arestat. Era dat în urmărire din 1993
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Matteo Messina Denaro, unul dintre naşii Cosa Nostra, a fost arestat. El era dat în urmărire de 30 de ani. 

Poliţia italiană l-a arestat pe cel mai căutat lider mafiot, Matteo Messina Denaro, relatează luni ANSA, AFP şi Reuters.

Messina Denaro, care a fost reţinut la Palermo, în Sicilia, este considerat unul din naşii mafiei siciliene Cosa Nostra şi era dat în urmărire din 1993.

"După 30 de ani de fugă, superbossul Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulţumesc cu mare emoţie femeilor şi bărbaţilor statului care nu au abandonat niciodată (urmărirea), confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflaţi pe fugă sunt arestaţi", a reacţionat pe whatsapp vicepremierul Matteo Salvini.

Comandantul carabinierilor Pasquale Angelosanto a precizat pentru agenţia AGI că Messina Denaro a fost reţinut luni "în interiorul unei structuri sanitare din Palermo unde se dusese pentru a urma terapii clinice".

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat în contumacie la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992.

El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în pofida "dispariţiei" sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei, scrie Agerpres. 

Ultima mare arestare fusese făcută în 2021. Maria Licciardi a fost reţinută atunci 

Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli, în august 2021. Femeia a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea urma să plece în Spania pentru a-şi vizita fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Aceasta este suspectată de asociere cu mafia şi extorcări. Ministrul de interne de la acea vreme, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei.

Femeia, cunoscută ca "a piccerella" în dialectul local ("cea mică" ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţinea Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Potrivit presei italiene, Licciardi este suspectată de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, extorcare şi fraudă. Ea a fost deja condamnată. În 2009 a ieşit din închisoare după ispăşirea unei sentinţe de opt ani privare de libertate.

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările 'Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra, potrivit dpa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel