Maternitatea Giulești ar putea fi desființată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
smurd
smurd

Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ, a anunțat că procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală față de Maternitatea Giulești, aceasta putând fi desființată.

Iacob a spus că urmărirea penală poate fi exstinsă și la alte persoane fizice, deoarece anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice și gestionarea resurselor umane. El a mai zis că se ia în calcul luarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care să nu afecteze bunul mers al unităţii sanitare, dar nu este exclusă nici desființarea maternității.

Spitalul are asigurare de malpraxis în valoare de 500.000 de euro, dar prejiudicul total se ridică la suma de 1 milion de euro, astfel doar jumătate din pagubă poate fi acoperită.

Joi sunt aşteptate concluziile preliminare ale expertizei realizate de specialiştii de la Petroşani, aceștia lucreând în trei schimburi pentru a o finaliza. În funcţie de aceste concluzii şi de elementele care vor mai reieşi din audieri procurorii vor dispune şi alte măsuri procesuale.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În acest caz a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti, pe care procurorii Parchetului instanţei supreme o acuză de ucidere din culptă şi vătămare corporală din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel