Măsuri radicale după dezastrul de la Bacalaureat. Ministerul Educaţiei cere sesiune Extraodinară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Dezastrul de la Bacalaureatul din 2012 a băgat Ministerul Educaţiei în celulă de criză. Acesta este cel de-al doilea an în care rezultatele sunt mult sub aşteptări. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că se vor lua o serie de măsuri radicale În acest moment se impune schimbarea legii Educaţiei, iar Ministerul va convoca de urgenţă o şedinţă Extraordinară a Parlamentului pentru a aduce modificări legii. Ecaterina Andronescu a preluat această idee, după ce DeCe News a argumentat necesitatea unor măsuri urgente.

Ecaterina Andronescu a explicat de ce se ia în considerare convocarea sesiunii extraordinare. Ordonanţa pentru legea Educaţiei se află în acest moment la Senat, în comisiile pentru Educaţie. Parlamentul este în vacanţă parlamentară până în septembrie, iar schimările trebuie efectuate înainte de începerea noului an şcolar, pentru a deveni operaţionale.

Subiectele care vor fi date la sesiunea din toamnă nu vor intra sub incidenţa acestor schimbări, a explicat ministrul Educaţiei. Legea prevede modificări pentru sesiunea din iunie 2013.

Ministrul Educaţiei intenţionează să schimbe o serie de prevederi în lege. Principalul punct va fi cel legat de Bacalaureatul diferenţiat. Se doreşte o diferenţiere între elevii de la liceele cu profil tehnologic şi cei de la liceele normale.

Acesta este cel de-al doilea an în care rezultatele la Bacalaureat sunt mult sub aşteptări. În Bucureşti 61% dintre elevi au picat. În restul ţării sunt procentaje asemănătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel