Măsuri luate la Catedrala Patriarhală, pentru a nu fi probleme de Bobotează
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Patriarhia Romana
Patriarhia Romana
Măsuri de ordine şi siguranţă publică în Capitală.

Joi, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza).

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă publică a acestor evenimente religioase, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivelul Capitalei.

Reamintim faptul că există, în continuare, anumite restricţii. Se va acorda o atenţie sporită acţiunilor de verificare a respectării legislaţiei în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Pentru asigurarea respectării măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane în apropierea lăcaşelor de cult, vor fi create culoare special amenajate pentru deplasarea participanţilor.

Astfel, accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza începând cu ora 06:30, doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă. Afluirea şi defluirea prin Strada 11 Iunie sunt restricţionate.

Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat, iar Agheasma Mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Recomandăm participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări contrare prevederilor legale.



Jandarmeria Capitalei adresează cetăţenilor următoarele recomandări:



* Să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor;

* Să respecte măsurile de protecţie sanitară (purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică, acolo unde actele normative o impun);

* Să fie atenţi la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt din buzunare;

* Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul de urgenţă "112".

Vă mulţumim tuturor pentru înţelegerea manifestată faţă de măsurile de siguranţă luate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel