Măsuri după panica de la benzinării. Ministrul Economiei: E posibilă introducerea de licenţe pentru operatorii de pe piaţa de carburanţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Facebook Rareş Bogdan
Foto Facebook Rareş Bogdan
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunţă că se ia în calcul introducerea de licenţe de operare pe piaţa de carburanţi, după creşterea nejustificată a preţurilor la pompă de miercuri, 9 martie. 

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că specialiștii analizează posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România. Măsura ar putea fi luată după criza carburanților provocată de o stație de alimentare.

„Operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare. Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent”, a explicat ministrul Florin Spătaru.

Ministrul Economiei a dezvăluit faptul că pe piața carburanților din România ar putea fi introduse licențe de operare.

„Pe termen mediu și lung analizăm posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România. Intenția Ministerului Economiei este ca în cadrul acestor licențe să introducem reguli mult mai stricte privind comercializarea carburanților... Nu putem asista impasibili cum unii își îngroașă profiturile pe seama distrugerii noastre economice”, a precizat Spătaru.

Sancțiunile ar putea merge până la suspendarea sau anularea licenței, scrie Mediafax.

Staţia MOL din Beiuş, Bihor, amendată de ANPC 

Stația de combustibil din Beiuș care a afișat prețul de 11,1 lei/litru, atât la benzină, cât și la motorină, stârnind panică printre șoferi, are propria politică comercială peste care compania nu poate interveni, au anunțat joi reprezentanții MOL. Prin intermediul unui comunicat de presă, MOL România anunță că se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației.

Totodată, reprezentanții companiei explică faptul că nu poate interveni peste strategia economică a stațiilor partenere, precum cea din Beiuș.

"În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”, au transmis joi, reprezentanții MOL România Petroleum Products SRL, scrie Mediafax.

Stația de la Beiuș, de unde a pornit întreaga isterie privind prețurile mari la combustibil, după ce a vândut carburant la prețul de 11 lei per litru, a fost amendată cu 35.000 de lei, a anunțat, joi, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Citeşte mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel