Măsuri de protecție împotriva vecinilor agresivi. A fost adoptată o modificare a Codului Penal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Facebook Dominic Fritz
Captură de ecran / Foto: Video Facebook Dominic Fritz
Află ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor care își agresează fizic sau verbal vecinii.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a declarat că la nivelul Camerei Deputaţilor a fost adoptată o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricţie persoanelor care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, conform unui comunicat de presă.

În comunicat se mai precizează și faptul că iniţiativa a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar ca Legislativul să intervină pentru a stopa aceste abuzuri şi pentru protecţia oamenilor. 

„Ştim cu toţii ceea ce s-a întâmplat atâţia ani în Timişoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă locuinţele la preţuri derizorii. Mulţi timişoreni au fost, şi încă sunt, de-a dreptul terorizaţi de vecinii lor, sunt constrânşi prin metode incredibile să îşi vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal şi astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituţiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetăţeni de bună credinţă”, a declarat Simonis, conform Agerpres.

Pedeapsa cu închisoarea

Prin noile modificări se mai prevede și:

„Fapta prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Fapta prin care se împiedică folosința normală a locuinței prin punerea titularului dreptului de folosință în situația de a nu-și putea exercita în mod firesc dreptul său se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.

Citește și: VIDEO „Agresaţi şi hărţuiţi fără ca statul român să-i protejeze”. Familie amenințată cu pistoale, topoare și bâte în propria curte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel