Măsură administrativă: Un primar rus ar vrea să împuşte persoanele fără adăpost
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oameni ai strazii
oameni ai strazii

Primarul din Cita, un oraş rusesc cu peste 300.000 de locuitori din Siberia Orientală, a generat, vineri, o polemică, după ce şi-a exprimat regretul, cu o zi înainte, în faţa deputaţilor locali, că nu poate împuşca persoanele fără adopst.

Întrebat în legătură cu măsurile care ar trebui luate în faţa creşterii numărului de persoane fără adăpost în Cita, primarul Anatoli Mihalev, membru al partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, a răspuns: "Din nefericire, nu avem autorizaţia de a trage asupra persoanelor fără adăpost şi nu avem mijloacele legale de a o scoate la capăt". Reacţionând la criticile organizaţiilor neguvernamentale şi ale presei, el s-a justificat vineri afirmând că a fost o "glumă".

Numărul persoanelor fără adăpost din Rusia este cuprins între 150.000 şi 350.000, potrivit Ministerului de Interne, dar experţii estimează numărul lor între 1,5 şi 4,2 milioane dintr-o populaţie totală de 141,2 milioane de locuitori, potrivit statisticilor citate vineri de cotidianul de afaceri Vedomosti. "Funcţionarii şi cetăţenii obişnuiţi nu îşi dau seama de problemă", subliniază Vedomosti într-un editorial.

"Statul poate fie să cureţe străzile şi gările de persoane fără adăpost, fie să trateze această boală socială (...). Pentru moment alege prima opţiune", continuă cotidianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel