Mașinile și terenurile Elenei Udrea, scoase la vânzare ANAF. La ce prețuri se vând
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elena Udrea, dusă de urgență la spital din penitenciar
Elena Udrea, dusă de urgență la spital din penitenciar
Mașinile și terenurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare ANAF.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vinde două maşini aparţinând fostului ministru Elena Udrea, scrie Realitatea.net. Se pare că este vorba despre un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Deşi maşinile sunt destul de vechi, Fiscul cere 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500. Cea mai mare parte a banilor ar trebui, însă, să vină de pe cele şase terenuri, pentru care ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în cadrul unor dosare penale. Procedura ANAF este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul bunurilor nu mai scade.

Dosarul Elenei Udrea

Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Recursul în casație este ultimă cale de atac împotriva sentinţei de condamnare. Magistraţii au anunțat că vor pronunța decizia peste două săptămâni, pe 24 octombrie.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul "Gala Bute".

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea Elenei Udrea, ea fiind adusă în ţară şi încarcerată la Penitenciarul Târgşor.

În iunie 2018, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă a fugit la acea vreme din România, fiind depistată şi încarcerată în Costa Rica.

VEZI ȘI: Zi de foc la ÎCCJ. Decizii pentru Mazăre, Dragnea, Udrea și Bica

Elena Udrea își vrea banii înapoi: 4,7 milioane de euro. Atacă la CCR legile prin care i-au fost confiscați

O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de Elena Udrea în legătură neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale în baza cărora instanţa i-a pus sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.

În cadrul dezbaterilor din dosarul "Hidroelectrica", Elena Udrea a cerut, prin intermediul avocaţilor săi, sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă: art. 107 din Codul penal (scopul măsurilor de siguranţă), art. 112 din Codul penal (confiscarea extinsă), art. 291 alin. 2 Cod penal (traficul de influenţă - confiscarea de bunuri); Legea 656/2002 (art. 32 - 33) şi Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 50 -51) cu privire la măsuri asigurătorii şi confiscarea de bunuri, precum şi câteva articole din vechiul Cod penal.

Magistratul care se ocupă ce acest caz, Corina Ciobanu, a admis cererea Elenei Udrea şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale, potrivit Agerpres. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel