Mașini second hand. TOP sfaturi pentru a nu da greș în alegerea făcută
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dacă te-ai hotărât să îți cumperi o mașină, dar nu una nouă, atunci e bine să ai în vedere mai multe sfaturi oferite de specialiști. 

Cu toții ne dorim un autoturism cât mai bun, dar dacă nu avem bani pentru a cumpăra o mașină nouă, cea second-hand poate fi o alegere avantajoasă dacă ținem cont de câteva sfaturi. 

1. Care este bugetul de care dispui?

Dacă dispui de un buget limitat atunci este bine să alegi un autoturism care să consume puțin și care să fie ușor de întreținut. Te poți interesa cât costă o revizie generală, dar și cât costă piesele de schimb în cazul în care se strică ceva. Nu uita de prețurile pentru cauciucurile de iarnă și vară, dar și cât te costă asigurarea obligatorie. 

Analizează ofertele pe care le ai și nu alege prima mașină pe care o vezi. 

2. Ai grijă de la cine cumperi mașina 

Specialiștii în domeniu susțin că dacă vrei să îți cumperi o mașină second-hand ar trebui să fii atent de la cine o achiziționezi. Vezi cartea mașinii și câți proprietari a avut înainte. Dacă a avut doar un singur proprietar, cu atât mai bine. 

Poți verifica de asemenea și la executări silite. Mașinile sunt verificate de specialiști și le poți cumpăra la un preț bun.

3. Frumoasă la exterior, praf la interior?

Este indicat să cumperi o mașină cât mai recent fabricată. În acest fel și problemele pe care le-ar putea avea sunt mai mici. Nu alege o mașină doar după aspectul exterior ci ar fi indicat să iei cu tine un specialist în auto pentru a o verifica/analiza. 

De asemenea, specialistul poate pune un tester pe mașină pentru a căuta eventuale probleme sau o poți duce la un service specializat. 

4. Atenție la tipul de combustibil

În momentul în care îți cumperi o mașină second-hand ar fi bine să verifici și ce consum are. Care sunt prețurile la combustibili și care este mai avantajos în funcție de bugetul tău lunar. Ai în vedere și cât de mult vei circula cu autoturismul. 

Nu uitați că în viitorul apropiat ar putea fi interzisă motorina în unele orașe sau chiar în toată țara. 

5. Nu uita aceste aspecte

- Verifică dacă mașina a fost lovită sau dacă este revopsită. Are mai multe nuanțe de culoare?

- Verifică actele mașinii, mai ales ITP-ul

- Urcă-te la volan și fă un test-drive. Vezi cum merge

- Atenție la kilometraj. Este unul real în raport cu anul fabricației

- Verifică starea bateriei

6. Luați o decizie 

Dacă vă doriți o mașină nouă, mai așteptați 12 luni, spun specialiștii. Puteți să o găsiți second-hand la un preț cu până la 17%-20% mai mic. 

Dacă ați găsit mașina pe care o doriți, ați verificat-o și sunteți hotărât atunci nu uitați să negociați prețul. Vedeți ”calitățile și defectele” mașinii și puneți totul în balanță. 

Dacă ați stabilit prețul, mergeți cu proprietarul la un birou de acte auto. Faceți toate formalitățile legale, înmatriculați mașina, asigurați-o, iar mai apoi vă puteți bucura de ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel