Data publicării:

Mașini furate din Occident, găsite la granița de est a României

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Sursă foto: Facebook (Poliția de Frontieră Iași)
Două mașini care figurau în baza de date ca fiind furate au fost descoperite la granița cu Republica Moldova.

Două mașini furate din Austria și Germania au fost găsite la granița cu Republica Moldova, în județul Botoșani, respectiv județul Vaslui, scrie Agerpres.

Autoturismul care era declarat furat în Austria a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani, în momentul în care un bărbat de 59 de ani încerca să iasă cu acesta din România, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit acestora, autoturismul Nissan este fabricat în anul 2018 şi avea o valoare de piaţă de 75.000 de lei. Cel care îl conducea este un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Austria, la sfârşitul anului 2022.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că modul de operare folosit a fost fraudă la o firmă de închirieri auto din Austria, autoturismul în cauză fiind transportat, înmatriculat în Germania şi, ulterior, raportat furat”, au precizat oficialii ITPF.

Autoturismul a fost reținut, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Din Germania la Albița

O mașină în valoare de 30.000 de lei, aflată în baza de date ca fiind furată din Germania, la începutul lunii august, a fost descoperită de polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa în urma unui control.

”În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un autovehicul înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Germania, la data de 5 august 2023.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat recent autovehiculul şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu", se precizează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 30.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Citește și: Un tânăr fără permis, prins la volanul unei mașini furate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel