Polițiștii austrieci, răzbunare pe șoferii români. Se măsoară până și șanțurile cauciucurilor de iarnă. Ați pățit? Scrieți-ne!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mașini cu numere de România sunt verificate la sânge de polițiștii austrieci.

Mașinile românești ar fi oprite în Austria pentru verificări, ne transmit mai mulți cititori ai site-ului nostru. Inspecțiile sunt făcute la sânge, au exprimat cei care au sunat în redacție, verificându-se starea cauciucurilor și făcându-se teste de noxe care pot dura zeci de minute. Cititorii ne-au transmis că au văzut și alte mașini românești oprite de polițiștii austrieci. Nu se ține cont că sunt copii în mașină sau că oamenii se grăbesc, ni s-a mai comunicat telefonic.

Dacă ați trecut prin situații similare sau ați fost martor la evenimente de acest gen, în Austria, contactați-ne pe email la adresa [email protected].

România, în afara Schengen. Ciucă: Nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei

Premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat 'profunda dezamăgire' faţă de 'lipsa consensului' la nivelul Consiliului JAI de joi cu privire la aderarea României la Schengen şi a subliniat că votul Austriei este unul 'nejustificat'. 

În calitate de prim-ministru și de cetățean român, doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen. Vreau, în primul rând, să adresez mulțumiri tuturor partenerilor europeni din statele membre, Comisiei Europene, Parlamentului European, dar și agențiilor europene,  care ne-au susținut vocal, pe baze corecte, demonstrate prin argumente, fapte  și cifre  solide și care au  insistat să găsim împreună soluții.

Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porțile Spațiului Schengen, ca o recunoaștere a pregătirii noastre, dar și a eforturilor continue, de ani de zile, pentru protejarea granițelor externe europene. Toate, cu o singură și nejustificată excepție, Austria.

Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi, în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României. Această decizie rămâne fundamentată pe alegații bazate pe cifre pe care România le-a probat clar ca fiind incorecte. Nu am folosit nici măcar estimări naționale, am folosit datele agențiilor Uniunii Europene,  care trebuie să rămână baza  atunci când luăm decizii europene.

Am recunoscut dificultățile statelor membre care se află sub presiuni migratorii și am acționat întotdeauna solidar și activ în a găsi soluții în plan european. Numai împreună putem rezolva aceste probleme. Am avut propuneri concrete pentru partenerii noștri și am lucrat intens cu Comisia Europeană să răspundem acestor preocupări. Regretăm și sincer nu înțelegem poziția inflexibilă de Austria. Citește restul reacției AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel