România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 30 iul, 19:53
Maşina unui fost ofiţer KGB, la vânzare. Costă cât un Passat nou
Foto ilustraţie. Sursa: Pixabay
Maşina unui fost ofiţer KGB, serviciul de informaţii din Rusia, a fost scoasă la vânzare. Preţul este, însă, unul prohibitiv. 

Volga GAZ-24 cu motor V8 era, în anii ’90, o raritate. Doar 244 de astfel de unități au fost produse, dar numărul celor care au supraviețuit până în prezent nu se cunoaște. Acest lucru și pentru că, la exterior, mașina arată ca o Volga de rând, iar cei care nu știu ce se ascunde sub capotă nu sunt deloc impresionați.

GAZ-24 în versiune standard era pus în mișcare de un motor pe benzină de 2,5 litri. Dar angajații KGB primeau mașina cu propulsor V8 de 5,5 litri, preluat de la limuzina Chaika, scrie piataauto.md. V8-ul era capabil să dezvolte 195 de cai putere și un cuplu de 412 Nm, cifre impresionante la acea vreme. Unitatea era cuplată la o transmisie automată cu 3 rapoarte, care expedia cuplul către puntea spate. Mașina avea și servo-direcție și o suspensie modificată, scrie promotor.ro. 

Costă cât un Passat nou 

 

Maşina a fost scoasă la vânzare pentru peste 2 milioane de ruble ruseşti, adică aproximativ 27.000 de euro. Acesta este preţul unui model Volkswagen Passat nou, complet echipat. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro