Mașina unui diplomat italian a fost incendiată la Atena. Meloni: Atacul ”a fost probabil de origine anarhistă”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Gurbaksh Singh Chahal
Sursa foto Twitter Gurbaksh Singh Chahal
Incendiatorii au distrus o mașină folosită de un înalt diplomat italian la Atena, determinând-o pe premierul italian Giorgia Meloni să-și exprime ”profunda îngrijorare”.

Autoritățile italiene au declarat că oficialul de la ambasada Italiei este Susanna Schlein, diplomat de carieră și sora proeminentei legiuitoare italiene, Elly Schlein.

O mașină a fost distrusă, în timp ce un al doilea vehicul a suferit avarii limitate, când un dispozitiv incendiar a explodat vineri dimineața în garajul locuinței diplomatului, dintr-o suburbie de nord a Atenei. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Premierul Italiei, Georgia Meloni, i-a transmis mesaje de solidaritate oficialului și și-a exprimat ”profundă îngrijorare” și ”simpatie”. Atacul ”a fost probabil de origine anarhistă”, a adăugat ea într-un comunicat. ”Urmăresc chestiunea cu cea mai mare atenție”, a spus Meloni.

Atacul a fost condamnat și de ministrul italian de Externe, Antonio Tajani. ”Am sunat-o pe Susanna Schlein pentru a-mi exprima solidaritatea”, a scris el pe Twitter.

Tajani, care este așteptat vineri în capitala Greciei pentru adunarea Partidului Popular European, a declarat că se va întâlni cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și va vizita ambasada Italiei, potrivit Politico.

Nimeni nu și-a revendicat până acum responsabilitatea pentru atac.

Zilele următoare sunt anunțate proteste ale grupurilor anarhiste grecești organizate în sprijinul unui militant anarhist italian, Alfredo Cospito, care este în greva foamei și care protestează împotriva condițiilor din închisoare.

Ministerul de Externe al Greciei a condamnat atacul: ”Această acțiune inacceptabilă și condamnabilă nu va perturba în niciun fel relațiile excelente și legăturile de prietenie de lungă durată dintre Grecia și partenerul și aliatul ei, Italia”, a spus ministerul într-un comunicat.

Ministerul italian de Externe a declarat la rândul său că așteaptă rezultatele unei ”anchete amănunțite de poliție” și și-a exprimat deplina solidaritate și sprijinul.

Citește și:

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' ce conţineau ochi de animale, susține Kiev

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

'Analizăm semnificaţia acestui mesaj', a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele şi consulatele vizate să fie plasate sub protecţie sporită. Şase scrisori-capcană au fost trimise săptămâna aceasta la mai multe ambasade şi sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-şi sporească securitatea... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel