Data actualizării:
Data publicării:

Mașină plină cu migranți, accident mortal. Șoferul, fără permis de conducere, arestat preventiv

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Știrile PRO TV
Sursa foto: Știrile PRO TV
Doi bărbaţi au murit şi alţi zece au fost răniţi, miercuri seară, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat, în localitatea Iecea Mică din judeţul Timiş. Șoferul a fost identificat și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

"Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 11 noiembrie 2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul I.A., sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

- trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și alin.2 lit.b C.pen.;

- ucidere din culpă, prevăzută de art.192 alin.2 şi alin.3 C.pen.;

- părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, prevăzută de art.338 alin.1 C.pen.;

- conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 alin.1 C.pen.

Bărbatul, arestat preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, s-a reținut că în data de 10 noiembrie 2021, în scopul obținerii unei sume de bani, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul ar fi transportat cu un autoturism aparținând altei persoane, prevăzut cu cinci locuri, pe care l-ar fi condus între localitățile Iecea Mică și Biled din județul Timiș, având ca destinație municipiul Timișoara, 12 migranți, din care două persoane au fost îmbarcate pe locul pasagerului din față, lângă șofer, șapte persoane pe bancheta din spate și trei persoane în portbagaj, fiindu-le pusă în pericol viața și integritatea corporală.

După aproximativ 20 km, inculpatul ar fi pierdut controlul volanului, urmarea fiind producerea unui accident rutier soldat cu decesul a două persoane din grupul de migranți, după care inculpatul ar fi părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție. În data de 11 noiembrie 2021, inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel