Mașină în flăcări pe Autostrada A1 / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Mașină în flăcări pe Autostrada A1!

Sâmbătă, în jurul orei 16:50, o mașină a luat foc pe Autostrada A1.

Iată imagini de la fața locului:

2. -imagine fara descriere- (incendiu-masina-a1-2_00568500.jpg)

3. -imagine fara descriere- (incendiu-masina-a1_88089600.jpg)

Ce să faci dacă mașina ta ia foc:

O mașină în flăcări este o situație foarte periculoasă, deoarece poate crea panică în rândul ocupanților autoturismului. Accidentele de incendiu auto pot fi fatale uneori, deoarece o mașină conține un rezervor de combustibil, care este umplut cu benzină sau motorină, care este un lichid foarte inflamabil. Deci, ce ar trebui să faci când mașina ta ia foc? Mai jos sunt câteva dintre scenariile de pericol de incendiu auto și pașii pe care ar trebui să îi luați dacă sunteți implicat în astfel de incidente:

Dacă mașina dumneavoastră este în flăcări în timp ce conduceți pe drum, opriți mașina și opriți contactul. Este primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă observați un incendiu în mașină.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să ieșiți din mașină cât mai repede posibil. De asemenea, ar trebui să ajutați ceilalți ocupanți să iasă în siguranță din mașină.

Depărtați-vă de mașina care arde: de îndată ce coborâți din mașină, îndepărtați-vă de autovehiculul care arde.

Folosiți stingătorul de incendiu: Dacă aveți un stingător de incendiu (legislația ne obligă să avem extinctor auto –  Extinctorul auto este reglementat prin Legea 307/2006), încercați să stingeți focul înainte ca acesta să scape de sub control.

Când o mașină este în flăcări, nu deschideți capota/ portbagajul în încercarea de a stinge focul. Focul în compartimentul motorului sau sub mașină este foarte periculos, iar dacă încercați să deschideți portbagajul/capota, flăcările se pot aprinde și vă pot arde mâinile.

Contactați pompierii și poliția rutieră, sunând imediat la 112!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel