Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată: ai nevoie de o cupă cu acest produs secret
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 08 iul 2022, 18:51
WhatsApp
Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată - ai nevoie de o cupă cu acest produs secret. Sursa - Pexels
Mașina de spălat vase va fi întotdeauna curată și parfumată - ai nevoie de o cupă cu acest produs secret. Sursa - Pexels
Mașinii de spălat vase este oglinda unei gospodine, dar nu este ușor să o întreții mereu curată și parfumată. Gestionare proastă a aparatului electrocasnic duce la formarea mucegaiului, a calcarului și la apariția mirosurilor neplăcute. 

Evident aceste probleme apar nu din cauza neglijenței, dar din cauza circulației constante a apei. Pentru a rezolva această problemă, vă dezvăluim metoda care ne garantează că mașina de spălat vase va fi mereu curată, și parfumată. Să vedem cum să punem în practică acest truc cu adevărat ingenios.

Gospodinele cu experiență pun săpun în pantofi: cea mai supărătoare problemă a verii va rămâne amintire

Luați o ceașcă și umpleți-o cu oțet de mere. Apoi adăugați oțetul în cuva mașinii de spălat vase și porniți aparatul. Imediat veți vedea diferența. Cu siguranță te va uimi rezultatul. Folosește această metodă și atunci când curăți mașina fără a încărca în ea vasele, pentru a vă asigura că este curată și parfumată.

Gresia și faianța din baie vor fi curate și vor străluci: ai nevoie de două ingrediente și murdăria va rămâne amintire

Uleiuri esențiale. Luați o cană de apă și puneți o jumătate de linguriță de ulei esențial după preferință.  Lavanda și citricele sunt, cu siguranță, cele mai recomandate. Spălarea în vid va asigura un rezultat grozav. Evitați să-l folosiți atunci când spălați vase, deoarece aroma uleiurilor esențiale ar putea rămâne pe farfurii și pahare.

Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider: un truc despre care mulți nu știu

Bicarbonat de sodiu.  Este cu siguranță un mare aliat în curățenia casnică.  Luați o cană cu bicarbonat de sodiu, în care veți adăuga 4 picături de ulei esențial. Apoi începeți spălarea cu vid. Vei fi uimit de rezultat!

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Săpun de Marsilia. Luați un săpun de Marsilia și dați-l prin răzătoare. La un pahar cu fulgi de săpun de Marsilia puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Acid citric.  Turnați un pahar cu acid citric în mașina de spălat vase și începeți spălarea.

Suc de lămâie. Dacă doriți puteți folosi un pahar cu suc de lămâie. Mașina de spălat vase va fi curată și parfumată. De asemenea, puteți pune coaja de lămâie în mașina de spălat vase: acestea vor rămâne foarte parfumate și strălucitoare.

 

BONUS. Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider: un truc despre care mulți nu știu

 

Păstrăm în frigider alimente și băuturi. Unii țin, în frigider, și medicamente. Cu toate acestea, unele gospodine pun și lucruri ciudate în frigider.  

Deoarece frigiderul este conceput pentru a stoca alimente, este imposibil să folosiți preparate chimice pentru a elimina bacteriile și mirosurile neplăcute. Prin urmare, trebuie să căutăm metode de igienă mai sigure.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Puteți scăpa de un miros neplăcut din frigider foarte simplu - doar puneți un pahar cu apă cu bicarbonat pe raft.  Doar dizolvă o lingură de bicarbonat în 250 ml apă la temperatura camerei. Schimbă această soluție din pahar la fiecare câteva zile și mirosul urât va dispărea.  

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

De exemplu, o rolă de hârtie igienică și un pahar de apă cu sifon. Puțini oameni știu de ce este necesar acest lucru.

Adesea, peretele din spate al frigiderului se acoperă cu un strat de gheață. Prin urmare, produsele alimentare vor îngheța rapid. Putem apela la un specialist, care va  rezolva problema, dar serviciile lui costă. Însă puțini știu că această problemă poate fi rezolvată ușor sau, mai degrabă, poate fi prevenită.

Pentru acest lucru, aveți nevoie de o rolă de hârtie igienică, care vă va ajuta să faceți față și altor probleme.

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Hârtia igienică îndeplinește, simultan, mai multe funcții în frigider. De fapt, acesta este un instrument indispensabil pentru oricine nu are  funcția „fără îngheț” în frigider.

Deci, în frigider poate apărea gheață, ceea ce are un efect dăunător asupra multor produse. Rola de hârtie igienică vă protejează produsele într-o situație atât de neplăcută. În plus, hârtia igienică vă scăpa de mirosul neplăcut.

Covorul este pătat? Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid

Astfel de probleme sunt rezolvate ușor cu  hârtie igienică. Hârtia, care are o structură poroasă și moale,  va absorbi umezeala și mirosurile neplăcute.

Cel mai important lucru este nu uitați să înlocuiți rola de hârtie cu una nouă, după ce prima se udă. În caz contrar, hârtia se poate descompune pe raftul pe care fost pusă

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

Adesea oamenii stochează, incorect, alimentele în frigider. De exemplu, în recipiente de plastic sau pungi de plastic. Drept urmare, brânza se acoperă cu un strat alb, iar cârnații se acoperă și ei, rapid, cu un strat albicios alunecos. În plus, dacă păstrați alimente în frigider pentru o perioadă lungă de timp în acest fel, va apărea un miros neplăcut. 

Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea

Un pahar cu apă cu sifon este cel mai ieftin remediu pentru mirosurile neplăcute din frigider. Această tehnică a fost folosită cu succes de bunicile noastre.

Pentru a face acest lucru, 1 lingură de sifon este diluată în 250 ml de apă la temperatura camerei. Este suficient să schimbați o astfel de soluție la fiecare câteva zile. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?