Mașina de spălat va fi ca nouă: gospodinele cu experiență folosesc un singur produs
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mașina de spălat va fi ca nouă, gospodinele cu experiență folosesc un singur produs. Sursa foto: freepik.com
Mașina de spălat va fi ca nouă, gospodinele cu experiență folosesc un singur produs. Sursa foto: freepik.com
Dacă încă nu știți cum să curățați o mașină de spălat cu acid citric, vă dezvăluim secretele unei proceduri simple.

De-a lungul timpului, orice mașină de spălat trebuie curățată, chiar dacă folosești cel mai scump și calitativ detergent. Dacă nu știți cum să curățați tamburul mașinii de spălat acasă, vă vor ajuta trucurile dovedite.

Mașina de spălat are nevoie de mai multe tipuri de curățare. Trebuie să scăpați de murdăria de la garnitura de cauciuc a ușii și din sertarul pentru detergent. Pentru a face o curățare completă a mașinii de spălat, veți avea nevoie de: pastă de dinți, periuță de dinți, un burete.

Dacă aveți toate produsele, puteți începe curățarea mașinii de spălat. Aplicați o cantitate generoasă de pastă de dinți pe periuță și frecați murdăria de pe garnitura de cauciuc. Apoi șterge pasta de dinți cu un burete de bucătărie.

Toarnă acest produs în apă și parchetul va străluci câteva luni 

Acum puteți trece la a doua etapă de curățare a mașinii de spălat, pentru a elimina calcarul. În această etapă veți avea nevoie de: acid citric.

Turnați 100 de grame de acid citric în sertarul pentru detergent. Selectați cea mai scurtă spălare și porniți mașina. Temperatura apei trebuie să fie de cel puțin 40 de grade și nu trebuie să porniți ciclul de centrifugare. După o astfel de procedură, nu vă veți mai face griji cu privire la starea internă a mașinii pentru o lungă perioadă de timp.

 

Vezi și: Spune adio cearșafurilor șifonate: toarnă o lingură dintr-un produs în mașina de spălat

Lenjeria de pat curată, parfumată și călcată asigură confortul pentru un somn bun și liniștit.

Pusă în mașina de spălat, lenjeria tinde, deseori, să se șifoneze. Ulterior, ești nevoit să calci cearșafurile. Pentru a evita această sarcină obositoare, poți apela la un truc simplu.

O singură linguriță dintr-un produs din cămară adăugată în mașina de spălat previne șifonarea cearșafurilor. Pe lângă asta, acest produs întreține mașina de spălat.

Nu lăsa niciodată vasele murdare în chiuvetă peste noapte! Iată explicația

Cearșaful mototolit nu este plăcut la atingere, iar călcarea acestuia poate fi o sarcină destul de obositoare. Soluția stă în folosirea unui singur ingredient din bucătărie. Vorbim despre oțetul alb,  care este cea mai bună alternativă naturală la balsam de rufe.

În timp ce oțetul alb este unanim recunoscut ca un produs de uz casnic remarcabil, mulți încă nu sunt conștienți de eficacitatea acestuia asupra țesăturilor. 

Plantează câteva plante în grădină și vei uita de țânțari pentru totdeauna

Oțetul este un aliat valoros pentru spălarea și întreținerea lenjeriei ce pat în stare bună. Datorită oțetului, hainele și orice altă țesătură își pot recăpăta culoarea și vivacitatea.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel